Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 tips voor de perfecte teint

doorValérie Wautersop 29/03/2017

Een natuurlijke make-up look begint bij een perfecte basis. Maar laat het net dat zijn wat voor velen onder ons moeilijk te bereiken is. Met deze vijf tips scoor jij de perfecte teint.

1. Vind je perfecte kleur
Je kan uiteraard proberen om een nieuwe foundation op je hand of op je kaaklijn te testen, maar vaak zorgt ook die truc er nog voor dat je niet de perfecte kleur kiest. Is er een make-up artieste aanwezig in de winkel waar jij je foundation wil kopen, dan vraag je haar best om je gezicht volledig met foundation op te maken. Pas dan krijg je een goed zicht op hoe de kleur aansluit op je eigen teint.
Kies ook nooit voor een donkerdere foundation om wat meer kleur in je gezicht te brengen, want dat oogt onnatuurlijk. Bronzers zijn de perfecte oplossing voor wie een natuurlijke sunkissed look wil.

2. Kies de juiste textuur
Ook het kiezen voor de juiste textuur van je foundation is essentieel voor een natuurlijk resultaat. Heb je een droge huid, dan kies je best voor een vloeibare foundation of een foundation in crèmevorm. Wie een normale huid heeft kan kiezen tussen vloeibaar, crème of poeder. Vrouwen met een vette huid gaan beter niet voor een poeder, want dat kan er tegen alle verwachtingen in al snel als plamuur uit gaan zien. Kies in plaats daarvan voor een lichte vloeibare foundation en poeder je T-zone voorzichtig af.

3. Wees strategisch
Het gebeurt niet vaak dat je volledige gezicht écht behoefte heeft aan een flinke dosis foundation. Bekijk je gelaat daarom altijd goed voor je aan de slag gaat, en breng foundation alleen aan op de plekken waar het echt nodig is. Werk andere oneffenheden bij met een dun laagje concealer.

4. Verzorg je huid en borstels
Koos je voor de juiste textuur en de juiste kleur, maar ziet het resultaat er nog niet natuurlijk uit? Dan is de kans groot dat je huid of je make-up borstel niet in perfecte staat verkeert. Zorg ervoor dat je steeds je huid goed hydrateert voor je met foundation aan de slag gaat. Toch nog strepen? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je foundationpenseel. Zorg ervoor dat je het regelmatig schoonmaakt want alleen zo verkrijg je de perfecte teint.

5. Werk af met een spray
Per ongeluk teveel foundation gebruikt? Of ziet het resultaat er wat poederig uit? Spray dan een speciale setting spray op je gelaat voor een extra natuurlijk effect.