5 x de beste voeding om je huid jong te houden

doorNele Annemansop 13/04/2020

Een mooiere, jongere en vollere huid: dromen we daar allemaal niet van? Gelukkig hoef je voortaan geen fortuin meer te spenderen aan schoonheidsproducten om je huid een boost te geven. Volgens de Australische diëtiste Melanie McGrice helpen deze voedingsmiddelen ook het verouderingsproces tegen te gaan en je huid, haar en nagels gezond en stralend te houden.

1. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen hebben een lage glycemische index, wat betekent dat ze weinig invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. ‘Onderzoek toont aan dat voedingsmiddelen met een hoge glycemische index het risico op acne verhogen’, vertelt McGrice. Bovendien zijn zoete aardappelen een erg goede bron van vitamine A, die helpt voorkomen dat je huid ruw en droog wordt.

2. Knofloof

Door knoflook toe te voegen aan je maaltijd verhoog je je bloedcirculatie waardoor je een even gezonde blos krijgt op je wangen als bij het sporten. Het kruid bevat ook allicine, een krachtige antioxidant die helpt beschermen tegen vrije radicalen zoals vervuiling en roken.

3. Spinazie

Deze heerlijke donkergroene groente is rijk aan vitamine A en C, die helpen bij het herstellen van huidbeschadiging.

4. Vette vis

Vette vis zoals zalm is niet alleen de ideale voeding om je brein en hart gezond te houden, doordat hij zo rijk is aan omega 3 helpt hij ook je huid jong en je haar glanzend te houden.

5. Boerenkool

Boerenkool zit boordevol carotenoïden waarvan gesuggereerd wordt dat ze ouderdomsgerelateerde collageenafbraak voorkomen.

Naast het regelmatig eten van deze voedzame voedingsmiddelen beveelt McGrice aan om minder suiker en alcohol te consumeren. ‘Alcohol werkt vochtafdrijvend waardoor je huid makkelijker uitdroogt. Probeer je daarom te beperken tot een glas per dag en compenseer door veel water te drinken.’ McGrice onthult ook nog haar favoriete snack. ‘Ik stop altijd een appel in mijn handtas zodra ik de deur uitga. Appels stimuleren de productie van collageen én hebben een lage glycemische index. Kortom, hét ideale tussendoortje voor je huid.’