Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

6 deotrucs die niets met je oksels te maken hebben

doorAnn Willemsop 03/06/2017

Wist je dat je oude vertrouwde deo meer kan dan alleen je oksels fris houden?

1) Je kent het wel op zomerse dagen: je stapt fris en fruitig uit de douche, dept je droog, grabbelt de föhn uit de kast en voor je ‘Wat is het hier warm’ kan puffen borrelt het zweet weer op. Daar gaat je kapsel. Wat deo op je nek aanbrengen voor je aan het föhnen begint kan heel wat zweetleed voorkomen. Nog een laagje langs de haarlijn op je voorhoofd en ook je bles blijft de komende dag van een wetlook gespaard.

2) Het is een veelbesproken onderwerp, ook op de redactie: schurende dijen. Heb jij er soms last van? Weet dan dat vocht extra frictie veroorzaakt, met een laagje antitranspirant houd je je huid droog en comfortabel.

3) Dat trucje is ook handig om de huid onder je borsten te beschermen tegen wrijving en irritatie.

4) Er bestaan hele handige blarengels die frictie tussen je voeten en schoenen vermijden, waardoor blaren geen kans krijgen. Heb je er geen bij de hand? Een laagje deoroller of -stick heeft een vergelijkbaar effect.

5) Dit is een tip van een voormalige stripper: een laagje deostick (blijkbaar werkt de ongeparfumeerde versie van Dove het beste) na het scheren voorkomt scheerbrand.

6) En wat antitranspirant op je neusbrug verhindert dat je zonnebril wegglijdt. Wel opletten dat het spul niet in je ogen belandt.

Stick Sensitive, parfum- en alcoholvrij vrij, met ¼ hydraterende crème (€ 3,69 voor 40ml) Dove.

Benieuwd geworden wat je allemaal kan aanvangen met andere producten in je badkamerkast? Check hier dan zeker wat je allemaal kan doen met droogshampoo.