Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

6 fouten die jij ook maakt met je zelfbruiner

doorValérie Wautersop 05/07/2019

Het belooft de komende dagen eindelijk weer wat zonniger te worden. Het ideale moment om die melkflessen te voorzien van een zomers kleurtje. Haal de zelfbruiner dus maar boven, maar lees er eerst even onze tips op na.

1. Je scheert je niet op het juiste moment
Scheer of wat je benen minstens 24 uur voor je met de zelfbruinen aan de slag gaat. Scheer je pas nadat je gezelfbruind hebt, dan verwijder je het bovenste laagje van je huid en verkrijg je een oneven kleurtje.

2. Je vergeet te hydrateren
Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is voor je met zelfbruiner aan de slag gaat, en vergeet daarbij je ellebogen, knieën, handen en hielen niet. Droge plekken op de huid absorberen over het algemeen veel meer zelfbruiner, waardoor je op die plaats al snel donkere vlekken verkrijgt.

3. Je gebruikt je handen
Wie zelfbruiner aanbrengt met behulp van zijn handen kreeg ongetwijfeld al eens te maken met bruin verkleurde handpalmen. Daarnaast is het ook bijzonder moeilijk om een effen resultaat te verkrijgen wanneer je je handen als tool gebruikt om zelfbruinende crème aan te brengen. Investeer in een speciale handschoen voor een gelijkmatig gebruind resultaat.

4. Je gebruikt onvoldoende product
Wie bang is om oranje te kleuren door teveel zelfbruiner mag weer op beide oren slapen. Eigenlijk kan je nooit teveel product gebruiken, omdat onze huid maar een bepaald volume aan kleur in 1 keer kan absorberen. Gebruik dus voldoende product, zodat het makkelijk over je huid kan glijden bij het aanbrengen.

5. Je vergeet te exfoliëren
Om je kleurtje gelijkmatig te doen vervagen is het belangrijk dat je je huid om de paar dagen zachtjes exfolieert. Omdat kleding op bepaalde plekken meer tegen onze huid schuurt dan andere zal je zelfbruiner daar sneller vervagen, met een gevlekte huid tot gevolg. Door regelmatig zelf te exfoliëren verhelp je dat probleem in een handomdraai.

6. Je corrigeert een foutje niet meteen
Toch een vlekje gemaakt? Laat je niet ontmoedigen en smeer het getroffen gebied meteen in met babyolie. Laat 10 minuutjes zitten en haal dan je exfoliërend product boven om zo donkere vlekken te verwijderen.