Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

8 essentiële beautytips voor vrouwen boven de 40

doorNele Annemansop 02/11/2016, laatst bijgewerkt op 02/11/2016

Elke vrouw die de o zo fijne leeftijd van veertig bereikt heeft, weet dat ouder worden jammer genoeg gepaard gaat met enkele vervelende beautykwaaltjes. Maak er vandaag nog komaf mee dankzij deze tips!

1. Smeren, smeren, smeren
De zon brengt meer schade toe aan onze huid dan we willen toegeven. Herstel de schade met een crème die retinol bevat om fijne lijntjes te verzachten. Bescherm daarna je huid tegen verdere schade met een moisturizer of serum met een SPF.

2. Ga voor een nieuw kapsel
Een kapsel op schouderlengte met verschillende laagjes stylet zich bijna vanzelf en geeft volume aan dunnere strengen. Als je je haren kleurt, kies dan geen te donkere variant om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken.

3. Creëer een frisse blik
Breng een klein vlekje lichte oogschaduw of highlighter aan in de binnenste hoeken van je ogen voor een meer frisse en wakkere blik.

4. Pronk met parelwitte tanden
Mettertijd worden je tanden poreuzer en gevoeliger voor vlekken. Maar niet getreurd: je hoeft je koffie nog niet meteen te laten staan. Probeer je tanden op natuurlijke wijze te bleken met kurkuma in plaats van de bleekmiddelen uit de supermarkt.

5. Exfolieer je huid
Verwijder dode huidcellen door af en toe je gezicht te scrubben of investeer in een gezichtsreinigingsborstel. Gebruik dan je zuivere, gladde huid als nieuw palet voor een feilloze make-uplook.

6. Definieer je wenkbrauwen
Als je ouder wordt, dunnen je wenkbrauwen van nature uit. Kleur ze een beetje bij voor een voller effect en meer jeugdige uitstraling.

7. Doe wekelijks een masker op
Gezichtsmaskers bieden tal van voordelen, ongeacht je huidtype. Gebruik een masker met groene thee voor een kalmerend effect of eentje met extra vitamine C om je gezicht op te fleuren. Maak het onderdeel van je wekelijkse routine en gebruik het als een excuus om jezelf eens heerlijk te verwennen.

8. Laat je wallen verdwijnen
Wallen onder je ogen zijn het gevolg van een verminderde bloedcirculatie, iets wat jammer genoeg gepaard gaat met je leeftijd. Gebruik je ringvinger om een cafeïnehoudende oogcrème te smeren. Zo compenseer je de vochtophoping onder je ogen.