Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

8 nieuwe manieren om droogshampoo te gebruiken

doorValérie Wautersop 14/04/2017

We kunnen ons een leven zonder droogshampoo amper nog voorstellen. Of het nu is om ons haar net dat tikkeltje langer fris te houden, of als redder bij bad hairdays: een fles droogshampoo hebben we standaard in onze badkamer staan. Wij geven je vandaag dan ook wat graag 8 nieuwe toepassingen voor droogshampoo.

1. Om je haar meer textuur te geven

De perfecte losse krullen mét textuur verkrijg je door eerst droogshampoo te verstuiven op je haarwortels, en de lengtes van je haar. Krul vervolgens de uiteinden en geniet van je beachy waves.

2. Voor extra volume

Door droogshampoo te verstuiven op pas gewassen (droog) haar geef je het extra volume. Het poeder omhult het haar, waardoor het dikker oogt.

3. Om extra grip te geven

Pas gewassen haar kan soms erg glad zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om het te stylen. Met een beetje droogshampoo blijft die prachtige vlecht plots veel beter zitten.

4. Om foutjes te verhelpen

Ging je iets te enthousiast aan de slag met glansserum of haarolie? Geen probleem! Verstuif een beetje droogshampoo over je lokken, laat enkele minuutjes inwerken en borstel je haar daarna uit. Je zal zien dat je haar er plots weer normal uitziet.

5. Om je wenkbrauwen in model te brengen

Verstuif wat droogshampoo op een oude tandenborstel en gebruik die vervolgens om je wenkbrauwen in model te brengen. De droogshampoo zorgt ervoor dat springerige haren beter op hun plek blijven én doet je wenkbrauwen meteen ook voller ogen.

6. Om uitgroei te verstoppen

Moest je eigenlijk je haar al een tijdje geleden kleuren, maar komt het er maar niet van? Een gekleurde droogshampoo (Batiste heeft er bijvoorbeeld eentje speciaal voor bruin haar) verhelpt het euvel eventjes, zodat je netjes gekapt de deur uit kunt.

7. Als back-up voor je deo

Is je deo onverwachts op? Geen probleem, want droogshampoo werkt ook prima in geval van nood. Het poeder absorbeert zweet, en de meeste droogshampoos ruiken daarnaast ook nog eens erg lekker.

8. Om schurende dijen te voorkomen

In de zomer hebben vele vrouwen last van schurende dijen, en daarbij kan de fles droogshampoo de redder in nood zijn. Het talkpoeder dat in droogshampoo zit zorgt ervoor dat je dijen makkelijker over elkaar glijden, en elimineert het schurende gevoel.