Aanbrengen op je haarborstel of eerst smeren met vaseline: dankzij deze 15 tips blijft de geur van je favoriete parfum langer hangen

doorRedactieop 03/02/2021

Als jij iemand bent die het huis niet verlaat zonder een lekker luchtje op, dan zal je deze tips graag lezen. Want hoeveel parfum je ook sprayt, doorgaans verdwijnt de geur na een uur of twee. Deze vijftien tips zorgen ervoor dat je meer uit je parfum haalt, en langer lekker ruikt.

1. Breng de parfum aan op de juiste plaats

Om de geur langer te doen rondhangen, spray je de parfum best op de zogenaamde ‘pulspunten’. Dat zijn warme plekken op je lichaam, vaak waar je je hartslag kan voelen, die je parfum over je hele lichaam verspreiden. Tip: door parfum ook op je enkels en kuiten te sprayen, zal de geur door de dag heen omhoog rijzen. Je pulspunten zijn: je polsen, aan de binnenkant van je elleboog, op je nek, onder je middenrif, achter je knieën.

2. Wrijf je polsen niet over elkaar

Een veelgemaakte fout is je polsen tegen elkaar aan wrijven nadat je je parfum gesprayd hebt. Op die manier verdwijnt de geur sneller én tast je de geur aan. 

3. Draag geen geparfumeerde deodorant

We begrijpen het helemaal als je gek bent op je deo met dat lekkere geurtje, maar in combinatie met je parfum is het niet zo’n goed idee. Hou het bij een geurloze deo als je van plan bent all out te gaan met je parfum, zo vermijd je een kakofonie van verschillende luchtjes. 

4. Houd rekening met de concentratie van je parfum

De concentratie betekent zoveel als de ratio parfum tot alcohol. Alcohol helpt de geur te verspreiden en bepaalt hoelang de geur op je huid blijft. Eau de parfums bevatten meer parfum, waardoor je de geur tot vijf uur lang blijft ruiken, de geur van eau de toilette houdt ongeveer drie uur aan.

5. Breng eerst bodylotion aan (zonder parfum)

De geur van je parfum blijft minder lang hangen op een droge dan op een vette huid. Smeer jezelf dus eerst in met een bodylotion, zonder geur, zo zal je langer lekker ruiken. 

6. Spray parfum op je kleren

De vezels van je kleren kunnen geuren heel lang vasthouden (soms zelf tot na een wasbeurt), beperk je parfum dus niet alleen tot jezelf. 

7. Breng parfum aan door te sprayen...

... en niet door te benevelen. Met benevelen bedoelen we je parfum in de lucht rondom je spuiten. Geen goed idee, want zo ruik je minder lang goed én verspil je veel parfum. Beter breng je de geur rechtstreeks aan op je blote huid. 

8 . Spuit parfum op de bovenkant van je oor

Deze tip klinkt misschien gek, maar het werkt echt. Hoe vettiger je huid, hoe beter geuren worden vastgehouden. De bovenkant van je oor is een stuk vettiger dan het plekje achter je oorlel, wat het de perfecte plaats maakt om je parfum te spuiten. 

9. Bewaar je parfum niet in de badkamer

De badkamer lijkt een voor de hand liggende plaats om je parfum te stockeren, maar eigenlijk is dat niet zo’n goed idee. Hitte, licht en vocht zorgen ervoor dat de kwaliteit en intensiteit van een geur verminderen. Bewaar parfum dus liefst in een koele ruimte, uit de buurt van ramen. 

10. Prep je huid met vaseline voor je parfum sprayt

Door wat Vaseline op je pulspunten te smeren (zie puntje 1), zal de geur langer blijven. Een huid ingesmeerd met vaseline houdt de geur langer vast dan een droge huid. 

11. Breng parfum aan meteen na je douche

Het vocht op je huid zal de geur helpen vast te houden. 

12. Breng parfum aan op je haarborstel

Als je parfum op basis van alcohol rechtstreeks op je haar spuit, zal je je haar uitdrogen. Spray dus liever parfum op je haarborstel voor je je haar kamt.  Zo parfumeer je je haar lichtjes, zonder het te beschadigen.

13. Mix je parfum met een geurloze bodylotion

Is je parfum bijna op? Doe de laatste druppeltjes bij een geurloze bodylotion of handcrème, zo gaat er niets verloren en ruik je extra lekker na het smeren. 

14. On the go? Neem je parfum mee op wattenstaafjes

Spray thuis je favoriete parfum op een paar wattenstaafjes en bewaar die geparfumeerde wattenstaafjes in een plastiek zakje in je handtas. Zo kan je makkelijk je geur bijwerken doorheen de dag. Praktisch én lichter dan een heel flesje meesleuren. 

15. Spray parfum op papier

Breng parfum aan op stukken papier en leg ze in je kleerkast. Zo zullen ook je kleding, beddengoed en handdoeken heerlijk ruiken.