Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Beauty food: dit moet je eten voor een mooie en gezonde huid

doorLaurane Berkeinop 03/05/2018

We smeren dagelijks tientallen crèmes op onze huid om ervoor te zorgen dat die er jong, egaal en stralend uitziet. Nochtans is het vooral onze voeding die doorslaggevend is in onze zoektocht naar de eeuwige jeugd. Bepaalde voedingsstoffen zijn dan ook cruciaal voor een gezonde huid. Wij zetten de belangrijkste graag voor jullie op een rijtje.

Belangrijk is dat we voeding binnenkrijgen die rijk is aan antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die de vrije radicalen verminderen in je lichaam, en vrije radicalen zijn dan weer agressieve stoffen die schade aanbrengen in je lijf. Antioxidanten gaan die beschadigingen tegen, en ze proberen ziektes als kanker te voorkomen.

Voedingsmiddelen die huidontstekingen bestrijden

Eén van de krachtigste antioxidanten die er bestaat, is polyfenol. Deze stof werkt ontstekingsremmend en gaat hartaandoeningen en kanker tegen. Groene thee bevat ontzettend veel polyfenol: elke ochtend van het goedje drinken zal je gezondheid en huid ten goede komen. Ook bessen, zoals bosbessen, aardbeien, frambozen en bramen bevatten veel polyfenol.

Honing is goed voor je huid. Het vermindert vrije radicalen in je lichaam, waardoor je huid soepeler zal aanvoelen. Honing zal er ook voor zorgen dat je huid mooi glad blijft. Manuka Honing is de beste keuze voor een stralende en gezonde huid.

Omega 3-vetzuren zijn onverzadigde vetzuren die je beschermen tegen hart-en vaatziekten. Daarnaast verminderen omega 3-vetzuren huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem (die respectievelijk roodheid en droge plekken veroorzaken). Onder andere zalm en walnoten bevatten veel omega 3-vetzuren.

Zoete aardappelen zijn een bron van bèta-caroteen. Bèta-caroteen wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A, en vitamine A zorgt dan weer voor gezonde botten, tanden en een gezonde huid.

Voedingsmiddelen die de huid hydrateren

Dat komkommer voor 96% uit water bestaat, is al lang geen geheim meer. Komkommers zullen je huid goed hydrateren, ze helpen hem om vocht vast te houden en daardoor blijft je huid gezond. Ook tomaten zijn een goede keuze voor wie een mooie huid wil. Tomaten zitten vol lycopeen: een voedingsstof die je huid beschermt tegen de zon, en de bijhorende huidveroudering tegengaat.

Last but not least: drink water. Water hydrateert, zoals hierboven vermeld, je huid, waardoor die er soepel gaat uitzien. Of je voldoende water drinkt kun je controleren via de kleur van je urine. Is die mooi lichtgeel van kleur? Dan mag je ervan uitgaan dat je voldoende drinkt.