Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Byebye gespleten haarpunten? De Split-Ender getest

doorLynn Guillaumeop 19/12/2017

Het verkoopspraatje van de Split-Ender Pro kan tellen. Het toestel belooft je van je gespleten haarpunten te verlossen, en dat zonder aan de lengte van je lokken te raken. Te mooi om waar te zijn of hét toestel waar iedere vrouw van droomt? Redactrice Lynn deed de test!

Al zolang ik me kan herinneren heb ik last van gespleten haarpunten. Haarmaskertjes, serums, supplementen... alle mogelijke redmiddelen passeerden de revue. Tevergeefs. Mijn remedie? Om de zoveel tijd laat ik resoluut de schaar in mijn haar zetten. Maar die lange lokken waarvan ik al mijn hele leven droom, komen er op die manier natuurlijk nooit. Een toestel zoals de Split-Ender Pro lijkt dan ook dé oplossing voor mijn kapselstress: het belooft enkel de dode punten te trimmen en de lengte van je haren te vrijwaren. De droom van iedere vrouw, toch? Het enige nadeel: er hangt een stevig prijskaartje (van enkele honderden euro's) aan vast.

Gelukkig geloven ook heel wat kappers in het toestel. Ik zocht én vond een kapsalon in de buurt om de Split-Ender Pro aan een test te onderwerpen. Bij Coiffure Christiaens in Kapellen werken ze intussen een drietal maanden met het toestel, mét succes. 'Natuurlijk heeft je kapsel af en toe nog een knipbeurt nodig zodat het mooi valt. Maar waar je met een schaar moeilijk enkel de dode stukken kan aanpakken, lukt dat met de Split-Ender Pro wel', klinkt het. Vooraleer we aan de slag gaan, installeer ik me aan de lavabo's voor een wasbeurt. Voedende conditioners en maskertjes komen er deze keer niet aan te pas. Voor een goed resultaat blijkt het belangrijk om de haarschubben open te laten. Zo weet het toestel ieder dood haarpuntje makkelijk te detecteren. Nadat Bianca mijn haren droogblaast is het tijd voor het echte werk. Iedere lok gaat drie keer doorheen de Split-Ender Pro. Door het knetterende geluid van het toestel vrees ik even dat er van mijn lokken nog weinig zal overblijven, maar gelukkig blijkt die angst ongegrond. Een halfuurtje later voelen mijn haren opvallend zacht aan. En waar mijn bovenste en voorste lokken meer dood dan levend waren, merk ik nu nog amper een gespleten haarpunt op. Wat een verschil!

Als kers op de taart strijkt Bianca de laatste weerbarstige lokken nog even glad met de stijltang. Lang geleden dat mijn haar er nog zo gezond uitzag! Zelfs van mijn man - die doorgaans zelfs een nieuwe haarkleur niet eens opmerkt- hoor ik dat mijn haar mooi glanst. Conclusie? De Split-Ender Pro verdient een dikke tien op tien. Maar in plaats van er een hoop geld voor neer te tellen, trek ik voortaan om de zes maanden even naar de kapper voor een trimsessie. De behandeling vergt enig precisiewerk en daar heb ik het geduld én de behendigheid niet voor. Coiffure Christiaens: tot binnen een halfjaar!

Voor een behandeling met de Split-Ender Pro betaal je bij Coiffure Christians € 40 à € 50 (afhankelijk van de haarlengte, incl. wassen, drogen, behandeling, brushing en afwerking).

De dode haarpunten van redactrice Lynn