Carpe Clinic lanceert Visia: wij gingen langs voor een diepgaande analyse van onze huid

doorValérie Wautersop 27/03/2019

Ben je benieuwd naar de ware conditie van je huid? Dan kan je net als onze redactrice bij de Carpe Clinic in Antwerpen langsgaan voor een Visia-analyse. 

Het was een beetje met de bibber in de benen dat ik op een mooie voorjaarsdag langsging bij Carpe Clinic. Op de planning? Een diepgaande analyse van mijn huid, om zo te kunnen ontdekken hoe het er juist mee gesteld is. Door middel van 3 soorten licht (normaal, gepolariseerd en ultraviolet) neemt de Visia een diepe blik in de huid, en krijg je zo onder anderen een blik op de nog niet zichtbare UV-schade die je huid opliep. En dat is best confronterend, want hoewel ik zelden lig te bakken en te braden in de zon, berokkende die ongezien toch al behoorlijk wat schade aan mijn huid. 

Daarnaast geeft de Visia een gedetailleerd, visueel overzicht van de aanwezige poriën, rimpels, pigmentatie en puistjes. Het doel? Voor elk huidprobleem een op maat gemaakte oplossing vinden, maar vooral ook patiënten bewust maken van de huidschade die ze al opliepen, en het proberen voorkomen van verdere schade. Want uiteindelijk krijg je van moeder natuur maar 1 huid mee.

Toegegeven, zo'n scan is niet meteen de meest flatterende foto van jezelf die je ooit zal zien. Ook de percentuele scores die je meekrijgt zijn op het eerste zicht nogal nietszeggend, maar worden gelukkig al snel stap voor stap aan je uitgelegd door een Carpe Clinic skin-expert.
Voor meer info surf je best even naar de site, of maak je een afspraak.