Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom mag Vitamine C niet ontbreken in je beautykast

doorValérie Wautersop 11/08/2017

We weten allemaal wat vitamine C doet voor ons immuunsysteem, maar heb je er al eens aan gedacht wat ze kan betekenen voor je huid? Deze vitamine blijkt één van de enige stoffen te zijn die voor werkelijk iedereen werkt, ongeacht je huidtype, leeftijd of huidskleur. Wij leggen je graag even uit waarom.

Het doet littekens en zonnevlekjes vervagen
Crèmes of serums met vitamine C verhinderen de pigmentproductie. Een goede zaak, want het zorgt ervoor dat je teint egaler wordt.

Het geeft doffe huid een oppepper
Vitamine C stimuleert de productie van nieuw collageen, waardoor je gelaat er helderder en strakker uitziet.

Het helpt in de strijd tegen rimpels
Ben je op zoek naar een skincare-routine die je helpt rimpels te bestrijden? Dan is vitamine C opnemen in je dagelijkse routine zeker geen slecht idee. Deze Vitamine is een krachtige antioxidant die beschermt tegen UV-schade en vrije radicalen, twee belangrijke factoren die zorgen voor vroegtijdige huidveroudering.

Overtuigd?
Ook zin gekregen om met producten boordevol vitamine C aan de slag te gaan? Let er dan wel op dat je enkel producten gebruikt die goed verpakt zijn. Vitamine C verliest immers zijn effectiviteit wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Kies daarom steeds voor producten die in individueel afgesloten zakjes of in een donker glazen flesje verpakt zijn.