Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom moet je nu al zonnecrème smeren

doorKristina Rybouchkinaop 18/04/2020

Hoewel het nog geen strandweer is, kunnen wij je drie goede redenen geven om je huid nu al goed te beschermen.

Je verkleint het risico op kanker
De cijfers liegen er niet om, we smeren nog altijd veel te weinig. Maar liefst een Belg op zes heeft de kans om huidkanker te krijgen, terwijl we ons wel degelijk tegen de ziekte kunnen beschermen. Zodra de zon schijnt, moet je je in feite insmeren. Zelfs al is het nog geen zomer. Omdat je zonnecrème tijd nodig heeft om in te werken, gebruik je hem best een halfuur tot een kwartier voor je naar buiten gaat. Hoe lang je beschermd blijft, hangt af van de factor en van je huidtype, maar het is sowieso aangewezen om minstens om de twee uur een extra laagje aan te brengen. Vergeet niet om je ook achter glas en in de schaduw in te smeren, want uv A- en uv B-stralen laten zich daar niet door tegenhouden.

Je voorkomt rimpels
Een gezellige middag in de zon mag dan wel resulteren in een mooie, bruine teint, maar op lange termijn zijn zonnestralen minder bevorderlijk voor je uiterlijk. Uv-straling is namelijk de grootste boosdoener als het op huidveroudering aankomt. Vraag maar eens aan je (groot)moeder of je de huid op haar handen en gelaat mag vergelijken met die op haar buik of bovenbenen, die veel minder zijn blootgesteld aan de zon. Het verschil is ongetwijfeld frappant. Hoe meer je smeert, hoe beter je kan voorkomen dat je vroegtijdig ten prooi valt aan rimpeltjes en pigmentvlekken.

Je wordt er blij van
Zonnecrème gebruiken is uiteraard van cruciaal belang voor je huid, maar het is ook gewoon erg aangenaam. De tijd van vette, plakkerige crèmes is voorbij. Tegenwoordig heb je de keuze uit honderdenéén lichte en zachte producten, die je velletje niet alleen beschermen maar ook verzorgen en hydrateren. En zeg nu zelf, de geur van zonnecrème roept toch meteen herinneringen op aan onvergetelijke vakanties en broeierige zomeravonden? Instant happiness, als je het ons vraagt!

Nivea Protect & Hydrate (SPF 30), 50ml, aanbevolen verkoopprijs € 4,99.

Vichy Idéal Soleil, zonnecrème voor het gezicht anti-acné (SPF 30) 50 ml, aanbevolen verkoopprijs € 17,95.

La Roche-Posay Anthelios face mist zonder parfum (SPF 50) 50 ml, aanbevolen verkoopprijs € 12,50.