De 7 make-uptrucjes die elke vrouw boven de 30 zou moeten kennen

doorNele Annemansop 06/03/2018

De tijd dat je ging slapen met je make-up - en opstond met bijhorende ochtendlijke pandalook - én nog vlijtig tal van verschillende producten probeerde, ligt voorgoed achter je. Als dertiger is het immers hoog tijd om je beautyskills - van wenkbrauw tot kin - te perfectioneren. Hier zeven make-uptrucjes die elke thirtysomething vrouw zou moeten beheersen.

Hoe je je lippen in de verf zet …

Ze waren het uithangbord van Marilyn Monroe, en nu je op tram 3 zit wordt knallende lippenstift ook jouw favoriete beautyproduct. Kies voor knalrode lippen om af te werken met een volledig zwart ensemble of een bordeauxrood dat perfect past bij je strakke coupe.

… en hoe je je lippenstift heel de dag laat zitten

Om ervoor te zorgen dat je lippenstift heel de dag blijft zitten, is het belangrijk om eerst een basislaagje te tekenen. Die creëer met een lipliner die dicht aanleunt bij de natuurlijke kleur van je lippen. Breng daarna je favoriete kleur aan, plaats een tissue tussen je lippen, fixeer met wat transparant poeder en knallen maar!

Hoe je volle wimpers creëert zónder klonters

Als twintigjarige kwam je misschien nog weg met spinnenogen, maar die klonterige look is een no-go zodra je de dertig passeert. Hint: gebruik altijd twee mascara’s. Begin met een mascara voor meer volume om je wimpers volledig te bedekken en breng daarna een waterproof, verlengende formule aan om ze te scheiden.

Hoe je je wenkbrauwen bijtekent

Je hebt waarschijnlijk al genoeg geëxperimenteerd met wenkbrauwpoeders- en potloden om te weten dat zowel een overkill als een vlekkerig resultaat niet bepaald elegant is. Maak van je dertigerjaren dan ook hét decennium om ze op de juiste manier in de verf te zetten. Werk daarvoor met een potlood en trek allemaal korte streepjes. Zo boots je je wenkbrauwharen het best na en verkrijg je het meest natuurlijke resultaat.

Hoe je je foundation op je huid afstemt

Rondlopen met een gezicht dat een heel andere kleur heeft dan je huid? Een absolute no-go! Volwassen vrouwen weten hoe ze hun foundation moeten matchen met hun huid, namelijk door hem te test hem op hun sleutelbeen of hals en niet op de rug van hun hand. Daarna breng je hem gelijkmatig aan met je vingers, een sponsje of een foundationbrush en werk je af met concealer op je donkere kringen.

Hoe je je oogmake-up verwijdert

Als twintiger vergeven we je nog dat je met je make-up en valse wimpers gaat slapen (en wakker wordt), maar zodra je de dertig bereikt is het hoog tijd om vaarwel te zeggen tegen die slechte gewoonte. Om je make-up te verwijderen - zonder dat je te hard moet wrijven en onnodige wallen veroorzaakt - drenk je eerst een watje in je make-upremover. Daarna hou je het voordat je je onberispelijke cat-eye wegveegt tien seconden op elk ooglid. Zo kan de make-upremover beter hechten waardoor je make-up makkelijker loskomt.

Hoe je niet elke beautytrend hoeft te volgen

Chromenagels, glitterlipstick, gebleekte wenkbrauwen … Misschien waagde je je er al eerder aan, maar je bent nu oud genoeg om nee te leren zeggen tegen de nieuwste beautytrends. Je bent al mooi genoeg zonder al die moeite.