Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze 4 belangrijke fouten zorgen ervoor dat je huid ’s nachts sneller veroudert

doorNele Annemansop 30/01/2020

Helaas kunnen we het verouderingsproces van onze huid niet tegengaan, maar hey, we kunnen er wel voor zorgen om mooi oud te worden. Een goede nachtrust (aka je schoonheidsslaapje), elke dag zonnecrème en elke nacht een antiagingnachtcrème smeren, is dan een goed begin. Maar wist je dat de manier waarop je slaapt en je huidverzorgingsroutine mee het verouderingsproces versnellen? Hier ontdek je vier alledaagse gewoontes die je huid mogelijk ’s nachts schade toebrengen.

1. Op je gezicht slapen

Slaap jij elke nacht op je zij of buik, en dus ook op je gezicht? Dan vergroot je de kans op wallen en gezwollen ogen bij het ontwaken. Door de zwaartekracht wordt immers de vloeistof in je gezicht naar beneden getrokken. Na verloop van tijd kan dat zelfs leiden tot collageenverlies waardoor je volledige gezicht lichtjes verzakt. De oplossing? Niet meer op je gezicht slapen en jezelf trainen om te slapen op je rug. Zo verminder je het effect van de zwaartekracht op je gezicht, én het is ook beter voor je rug!

2. Je gezicht niet reinigen

Hoewel ook wij er ons af en toe schuldig aan maken, is het vergeten weghalen van je make-up een absolute no-go voor je huid. Je gezicht reinigen voor het slapengaan is erg belangrijk om alle vuil-, zweet- en make-uprestjes weg te halen van overdag. Als je sport en zweet of make-up laat zitten, raken je poriën immers verstopt waardoor puistjes ontstaan. Heb je een vette huid, dan ziet die er nog vetter uit als je ze niet reinigt. Gebruik een exfoliërende reiniger om je huid goed schoon te maken en gebruik een lotion om de poriën opnieuw te sluiten.

3. Je gebruikt te veel huidverzorgingsproducten

Als je een heleboel verschillende huidverzorgingsproducten gebruikt, en je bent niet goed op de hoogte over het exacte gebruik van elk, dan kan dat schade toebrengen aan je huid. Als je bijvoorbeeld producten met retinol, die gebruikt worden om rimpels te voorkomen, mixt met producten waarin bezoylperoxide zit om acne te bestrijden, kan je huid uitgedroogd, geïrriteerd en ontstoken raken waardoor fijne lijntjes zichtbaarder lijken. Blijf daarom bij de producten die je kent en waarvan je weet dat ze goed zijn voor je huid.

4. Je drinkt niet genoeg water

Hydratatie van binnenuit is vaak nog belangrijker dan wat je op je gezicht smeert. Water is immers een belangrijk onderdeel van je huid en de structuren onder je huid. Uitdroging leidt tot een droge huid die er rimpelig en verzakt kan uitzien aan het gebied van je ogen. Na verloop van tijd verliest je huid zelfs elasticiteit. Drink daarom minstens zes glazen water per dag. Je huid zal je dankbaar zijn.