Deze beautyfouten laten je ouder lijken dan je bent

doorNele Annemansop 23/11/2016, laatst bijgewerkt op 23/11/2016

Sommige beautyfouten kunnen je lijntjes en rimpels benadrukken waardoor je er meteen jaren ouder uitziet. En dat willen we toch net niet? Vermijd ze en sta je make-up en kapsel niet langer toe om je ouder te doen lijken.

1. De verkeerde foundation
Een te lichte foundation zet je rimpels in de verf. Kies daarom een iets warmere tint als je wat ouder wordt. Ga ook op zoek naar een vloeibare foundation met lichtreflecterende deeltjes. Die zal je doffe huid er opnieuw gezond, jonger en stralend laten uitzien. Breng je foundation met mate aan. Een dikke laag laat je er ook veel ouder uitzien dan je werkelijk bent.

2. Gezichtspoeder gebruiken in de buurt van je ogen
Als je huid wat ouder wordt, gebruik je het best een losse poeder. Vermijd daarbij je ogen en andere plaatsen waar je rimpels hebt. Een laagje poeder op je neus en kin is zeer geschikt om glimmen te voorkomen, maar op fijne lijntjes zullen je rimpels net nog meer zichtbaar worden. Een vleugje lichte oogschaduw aan de binnenkant van je ogen kan dan weer wel wonderen doen want daardoor creëer je een frissere blik.

3. Eyeliner op je onderste wimperlijn
Een eyeliner aanbrengen op je onderste wimperlijn verkleint je ogen alleen maar. Bovendien trekt het ongewenste aandacht naar je donkere kringen en kraaienpootjes. Hetzelfde geldt voor mascara. Een lijntje op je bovenste oogleden en een laagje mascara op je bovenste wimpers laten je ogen daarentegen net groter lijken.

4. Te donkere lippenstift
Omdat je lippen dunner worden, draag je beter geen lippenstift in donkere, harde kleuren. Kies voor een tint die net iets donkerder is als je natuurlijke lipkleur. Vermijd matte formules, die bevatten niet voldoende vocht.

5. Een kapsel dat al decennia meegaat
Als je kapsel sinds enkele jaren of decennia niet meer veranderd is, is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Een verouderd kapsel laat je er veel ouder uitzien dan je bent. Ga bijvoorbeeld voor een pony, die geeft je meteen een jeugdige look.