Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze make-uptrend is helemaal terug van weggeweest

doorNathalie Topsop 16/11/2017

Alles komt ooit terug: het is een ongeschreven regel in de mode én in je make-up lade. Want wie de laatste tijd goed naar de lippen van modellen en trendsetters keek, weet dat die weer mogen blinken zoals in de beginjaren van dit millennium. Exit mat, enter glossy!

Flashback naar het begin van de nillies: of we onze lippen nu met een roze, rood of nude tintje kleurden, blinken deden ze dankzij de lipgloss. De jaren nadien ging het de omgekeerde richting uit en was het al mat wat de klok sloeg. Tot nu dus, want het plakkerige, shiny goedje van weleer is helemaal terug.

Hoewel: glanzen doet de gloss nog steeds, maar dat plakken blijkt gelukkig reuze mee te vallen. De lipgloss 2.0 werd immers voorzien van een grondige update. Daarin was geen ruimte voor de ton glitter die zo'n tube vroeger bevatte, wel voor voedende oliën en vitamines. Daardoor verhelpen ze die vervelende velletjes op je lippen (wat overigens niet gezegd kan worden over matte exemplaren). Een gloss vereist bovendien nagenoeg geen voorbereidingswerk - dag lipscrub en primer - en werk je zonder morsgevaar on the go bij.

Mooi zijn zonder moeite? Dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen!

Naked Ultra Nourishing Lipgloss (€ 20,90), Urban Decay.

Gloss Sweet Kiss Hydratation 10HR (€ 10,80), Bourjois.