Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze onbewuste gewoontes beschadigen je haar (en zo maak je er komaf mee)

doorNele Annemansop 06/09/2017

Eerlijk? Ik kom nog liever in de woestijn zonder benzine te zitten dan op vakantie zonder stijltang. Maar niet alleen van die gewoonte raakt mijn (en jouw) haardos beschadigd. Ook deze drie moeten er dringend aan geloven als je je lokken gezond wil houden.

Je gebruikt de verkeerde shampoo
Sulfaten, ofwel detergenten die in de meeste shampoos voorkomen, blijken net iets te goed hun werk te doen. Zo wassen ze niet altijd het vuil weg, maar ook het vocht waardoor je haar dof en beschadigd raakt. De oplossing? Overschakelen op een zachte, sulfaatvrije shampoo zoals deze van Bumble and bubbel voor krullend haar. Die maakt je haren evengoed schoon, maar knoeit niet met je prachtig nieuwe highlights of mooie bos krullen.

Bumble and bumble Bb. Curl Sulfate Free Shampoo, € 30.

Je borstelt je haardos meteen na het wassen
In plaats van je natte haren meteen te borstelen, dop je ze eerst zachtjes droog met een handdoek of laat je ze enkele minuten aan de lucht drogen. Nat haar is namelijk meer vatbaar voor beschadiging dan een droge haardos. Ga dan voorzichtig door je haar met een kam waarbij de tanden ver uit elkaar staan. Die zal je haar op een zachte manier ontwarren waardoor het minder snel breekt.

Je droogt je haren op een te hoge stand en veel te langzaam
Een deel van je haar drogen op de warmste stand en je haardroger daar houden tot het helemaal droog is, is een absolute no-go voor stralende lokken. Om te voorkomen dat je haar breekt, zet je je haardroger beter op de laagste temperatuur en hou je hem niet te lang op dezelfde plaats. Je haren steil maken zonder hitte? Hier kom je te weten hoe je dat doet!