Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit is waarom je áltijd moet schudden met je foundation voor je hem gebruikt

doorNele Annemansop 02/08/2018

Net zoals je je favoriete cocktail altijd shaket voordat je hem serveert, blijkt ook je redder in nood bij oneffenheden gebaad bij een rondje schudden voor gebruik, althans als je niet zoals een Oompa Loompa door het leven wil gaan.

Toegegeven, mijn methode om foundation aan te brengen bestaat meestal gewoon uit snel de hoeveelheid van een pompje over mijn gezicht smeren zodat ik meteen weer de deur uitkan. En hoewel ik de badkamerdeur meestal nog relatief flawless buiten wandel, merk ik luttele seconden later - in mijn achteruitkijkspiegel, uiteraard - tal van oranje vlekken en strepen op. De schuldige? Moi, zo blijkt. Omdat ik niet schud met mijn lifesaver. Want blijkbaar geldt de ‘schudden voor gebruik’-regel niet alleen voor je andere redder in nood aka droogshampoo, maar ook voor je foundation.

En daar is er een erg logische verklaring voor. Want afhankelijk van hoe je je foundation neerlegt of -zet, gaan de pigmenten bezinken waardoor de kleur van foundation kan veranderen (denk: het welbekende Trump-effect). Daarnaast kunnen de oliën in je foundation ervoor zorgen dat de textuur anders wordt waardoor je geen gelijkmatig resultaat verkrijgt. Kortom, shaken is de boodschap!