Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit is wat een toner doet voor je huid

doorValérie Wautersop 08/09/2020

Onze skincare routine voor ’s avonds ziet er als volgt uit: make-up verwijderen, onze huid reinigen, toner aanbrengen en vervolgens met een flinke lik nachtcrème op ons gelaat onder de wol kruipen (in de ijdele hoop dat we er ’s ochtends plots een jaar of 10 jonger uitzien). In tegenstelling tot onze reiniger of nachtcrème is het echter niet altijd even duidelijk wat die toner juist doet voor je huid. Wij zochten het uit!

Dit is wat een toner doet

Een toner is niet alleen de laatste stap in je reinigingsproces, maar ook de eerste in het vochtinbrengende proces. Zelfs na het wassen van je huid  blijven er immers stof en andere onzuiverheden achter op je gelaat. Door een toner te gebruiken verwijder je snel en efficiënt die laatste beetjes vuiligheid. Daarnaast zorgt een toner er ook voor dat de ph van je huid weer neutraal wordt, waardoor die het makkelijker krijgt om serums en crèmes op te nemen. 


Zo gebruik je hem

Hoe je een toner best gebruikt hangt af van je huidtype. Wie een vette huid heeft doordrenkt best een wettenschijfje met toner en veegt dat over z’n gezicht om zo onzuiverheden te verwijderen. Heb je een droge huid? Doe dan een beetje toner in je handpalmen en druk voorzichtig aan tegen de huid van je gezicht zodat de toner kan intrekken en vochtinbrengend werkt.