Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit wondermiddeltje tegen schilfertjes staat gewoon in je keuken

doorNele Annemansop 21/09/2017

Ik moet het toegeven: ik heb mijn - oorspronkelijk krullende - haardos de laatste maanden een beetje geterroriseerd. Een nieuwe coupe, een nieuwe haarkleur, een ontkrullende permanent en te veel stylingproducten. Het resultaat? Tal van ongewenste witte vlokjes te pas en te onpas te voorschijn komen . Dus schuimde ik het internet af naar de beste, maar vooral de makkelijkste manier om er komaf mee te maken.

Appelazijn, citroensap, oliën, allemaal kwam ik ze tegen in het lijstje van keukenremedies tegen schilfertjes. Maar aangezien geduld niet mijn beste eigenschap is - al die middeltjes moeten minstens een kwartier in je haar blijven zitten - ging ik op zoek naar iets wat me sneller en makkelijker van die vervelende schilfertjes verloste. En wie zoekt, die vindt. Want zo zouden aspirines niet alleen je hoofdpijn verlichten, maar ook de perfecte remedie zijn tegen roos. In veel antiroosshampoos zitten namelijk salicylaten, wat je ook terugvindt in aspirines. Dus deed ik de test.

Hoe ga je aan de slag?

Stamp twee aspirines fijn en meng ze met je gebruikelijke hoeveelheid shampoo. Masseer het mengsel goed in en laat twee minuutjes inwerken. Was je haar daarna een tweede keer om alle restjes te verwijderen.

De test!

Hoewel ik in het begin nogal sceptisch stond tegenover het idee dat witte brokjes andere witte vlokjes zouden doen verdwijnen, moet ik toegeven dat ik aangenaam verrast was. Na het wassen kon ik geen enkel schilfertje meer terugvinden. Ben ik er voorgoed van verlost? Dat niet. Na enkele wasbeurten moet ik er opnieuw mee aan de slag, maar mij hoor je niet klagen. Ik heb mijn snelle én makkelijke manier gevonden!

Heb je last van een droge, jeukende hoofdhuid? Hier vind je onze beste huis-tuin-en-keukenmiddeltjes!