Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit wondermiddeltje voor je haar staat gewoon in je keuken

doorNele Annemansop 17/02/2017

Wij zijn grote fan van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes voor onze huid en haardos. Toen we hoorden over de magische effecten van appelazijn, konden we niet anders dan die te delen met jou.

1. Je haar voelt schoner
Appelazijn verwijdert makkelijk alle productrestanten (denk aan: haarlak-, mousse- en serumrestjes) uit je haar waardoor je het dieper gereinigd is.

2. Je hebt minder last van roos
Dwarrelen er bij jou soms ook witte vlokjes op je schouders, zelfs als het niet sneeuwt? Spoel je haar dan een à twee keer per week met appelazijn.

3. Je hebt minder last van jeuk
Door zijn antibacteriële en zure aard kalmeert appelazijn je geïrriteerde hoofdhuid, waardoor je dus ook minder last hebt van jeuk.

4. Je haar krijgt meer glans
Appelazijn is net zuur genoeg om de pH-waarde van je haar en hoofdhuid in balans te houden zonder dat het te droog wordt. Als je appelazijn op je lokken aanbrengt, spoel je ook alle kalk, chloor en zware metalen van het douchewater én alle overgebleven producten uit je haar waardoor het opnieuw glans krijgt.

5. Je haar voelt zachter aan
De natuurlijke zuurtegraad in appelazijn helpt om je haarschubben te sluiten. Dat betekent mooiere haarpunten én zijdezacht haar.

Zo ga je te werk:
Vul een lege spuit- of oude shampoofles met evenveel appelazijn als water. Meng dus bijvoorbeeld drie eetlepels appelazijn met drie eetlepels water. Masseer daarna enkele minuten in en vergeet daarbij vooral je hoofdhuid niet. Spoel goed uit en breng je haar in model zoals gewoonlijk. Je kan het mengsel zowel als spoeling na je shampoo gebruiken als ter vervanging van je shampoo.