Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit zijn de 6 geheimen van vrouwen met een zuivere huid

doorNele Annemansop 16/11/2019

Heb jij ook al met veel trail-and-errors allerhande beautyproducten in huis gehaald voor je huid, maar blijven de onzuiverheden hoogtij vieren? Wij verklappen je graag de zes geheimen van vrouwen die wél elke ochtend met een loepzuivere huid wakker worden. Geen dank!

Ze wassen hun kussensloop … vaak
Maak jij je gezicht altijd schoon en hydrateer je het voor je naar bed gaat, maar word je vaak met een ander resultaat wakker? Waarschijnlijk was je je kussensloop dan niet voldoende. Om er zeker van te zijn dat al het vuil weg is, verander of was je je kussensloop daarom het best elke week. Ja, je zal dan enkele extra wassen moeten laten draaien, maar je huid zal je er alleen maar dankbaar voor zijn.

Ze maken regelmatig hun gsm schoon
Je urenlange telefoongesprekken met je beste vriendin kunnen weleens de reden zijn voor je onzuivere huid. Als je belt, komt een kant van je gezicht immers in contact met de bacteriën die zich hebben opgestapeld op je scherm. Probeer dus om regelmatig je gsm met daarvoor bestemde antibacteriële doekjes af te vegen, draag oortjes of zet de luidspreker aan.

Ze drinken liters water
De hoeveelheid water die je drinkt vertaalt zich naar de gezondheid van je huid. Wallen worden bijvoorbeeld vaak veroorzaakt door het vasthouden van water. Meer water drinken - of wat koude komkommerschijfjes - maken daar voorgoed komaf mee.

Ze volgen de 3-seconderegel
Dit Koreaans beautyritueel zegt dat je binnen de drie seconden nadat je je huid schoongemaakt hebt, je verzorgingsproducten moet aanbrengen. Waarom? Een natte of vochtige huid absorbeert je producten beter waardoor de actieve ingrediënten in je dagcrème of serum beter hun werk kunnen doen.

Ze houden vast aan hun schoonheidsslaapje
Het is officieel bewezen: een schoonheidsslaapje werkt echt. Uit een recente studie blijkt zelfs dat slechts enkele uren te weinig slaap al een effect heeft op hoe je eruitziet. Kortom, het perfecte excuus om nog eens op die snoozeknop te drukken!

Ze sporten regelmatig
Feit: beweging verbetert de bloedsomloop en brengt meer zuurstof naar je huid (denk aan die mooie gloed op je gezicht na een intense work-out). Probeer daarom minstens drie keer per week je hart wat sneller te doen slaan, bijvoorbeeld met een stevige wandeling. Je regelmatig in het zweet werken verlaagt niet alleen je stressniveau, maar helpt je ook beter te slapen: twee dingen die cruciaal zijn voor jouw stralende huid.