Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit zijn de beste nagellakkleuren voor jouw nagelvorm

doorNele Annemansop 14/03/2017

Kort, lang, breed of smal: nagelvormen bestaan er in alle vormen en maten. Maar wist je dat je je nagels nog beter in de verf kan zetten met de juiste kleur? Hier lees je hoe.

Korte, hoekige nagels
Huidkleurige en glanzende metallics zoals roségoud verzachten de scherpe randen van je nagels, terwijl ze ze ook optisch verlengen. Donkere kleuren en pikzwart gebruik je beter niet. Die accentueren alleen maar je harde nagelvorm.

Onze favoriet: Yves Saint Laurent La Laque Couture 22, € 24,90.


Korte, ronde nagels

Op zachte, gebogen nageltoppen ogen donkere tinten dan weer wel mooi en fris. Klassiek rood of romige pastels werken ook goed. Tip: laat een klein beetje ruimte open aan de zijkanten van je nagels om ze smaller te doen lijken.

Onze favoriet: Givenchy Le Vernis, € 21,90.


Lange, smalle nagels

Lange, smalle nagels zien er sowieso al elegant uit, maar als je ze lakt met zwoel rood of bordeaux zien ze er net dat tikkeltje glamoureuzer uit. Zachtroze en huidkleurige tinten zijn ook een goede keuze zolang ze een of twee tinten lichter zijn dan je natuurlijk huidskleur. Risico’s met felblauw of paars neem je beter niet.

Onze favoriet: Chanel Le Vernis 572, € 23,90.

Lange, brede nagels
Goed nieuws! Bij deze vorm staan zo goed als alle kleuren prachtig. Of je nu gaat voor zacht, donker, nude, doorzichtig of metallic: de wereld ligt aan je voeten als het gaat om je kleurenkeuze. Heb je eerder een rondere vorm? Dan kan je ze wat rechter vijlen. Heb je eerder hoekige nagels? Vijl ze dan rond af om ze wat te verzachten.