Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

DIY-beautytip: dit bananenbrood smeer je op je gezicht

doorNathalie Topsop 11/07/2017

Een snelle blik op dit recept doet je vermoeden dat je iets lekkers gaat bakken. Niets is minder waar: dit bananenbrood smeer je op je gezicht! Weldadig voor je huid én lief voor je portemonnee.

Credit: Charlotte Kibbels

Wat doet dit masker? Bananen zijn rijk aan kalium en vitamine A, B en E, die het vasthouden van vocht bevorderen, de huid egaliseren en beschermen tegen vrije radicalen. Amandelmeel is een heerlijk natuurlijke peeling, die voorzichtig dode huidcellen wegveegt en je gezicht laat glanzen. De voedende kokosmelk is een ideale toevoeging aan deze scrub: het heeft alle voordelen van kokosolie, maar het is niet afsluitend zoals de olietegenhanger. Dit betekent dat het je poriën vrij zal houden. Kokosmelk is bovendien een geweldige make-upremover! Heb je geen kokosmelk in huis? Dan kan je eventueel gewone melk of yoghurt gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 1/2de rijpe banaan, gepureerd
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel

Zo ga je aan de slag:

Meng alle ingrediënten tot een pasta. Scrub er vervolgens je gezicht enkele minuten mee en was daarna af.

Dominika Minarovic en Elsie Rutterford richtten samen Clean Beauty Co op, een bedrijf dat ontstond vanuit de behoefte aan niet-giftige schoonheidsproducten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. In hun boek delen ze hun favoriete recepten met jou. (Nieuw Amsterdam, € 14,99)