Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

DIY-beautytip: supersimpele mediterrane scrub uit de voorraadkast

doorNathalie Topsop 02/08/2017

Wat je zelf doet, doe je beter. Dat geldt zelfs voor verzorgingsproducten, want deze mediterrane koffiescrub maak je makkelijk zelf. Simpel en goedkoop, maar een ware luxe voor je huid.

Credit: Charlotte Kibbles

Dit eenvoudige recept flans je in een paar minuten in elkaar. Bovendien is het ongelooflijk ecovriendelijk: je koffiedrab belandt niet in de vuilnisbak, maar in je badkamer!

Dit heb je nodig:

  • 6 el koffiedrab
  • 2 el olijfolie

Zo ga je aan de slag: Schep de gebruikte koffiedrab in een droog kommetje en giet het overtollige water af. Voeg olijfolie toe en roer goed. En scrubben maar!

Houdbaarheid? Direct gebruiken, of bewaar wat overblijft in de koelkast en gebruik het de volgende dag.

Nuttige tip: Je kunt ook voor kokosolie kiezen om een supervoedende scrub te maken of, als je echt krap in tijd zit, de olie gewoon weglaten en uitsluitend koffie gebruiken. Voor een extra scrubeffect kan je rietsuiker of Himalayazout toevoegen.

Dominika Minarovic en Elsie Rutterford richtten samen Clean Beauty Co op, een bedrijf dat ontstond vanuit de behoefte aan niet-giftige schoonheidsproducten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. In hun boek delen ze hun favoriete recepten met jou. (Nieuw Amsterdam, € 14,99)