Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

DIY-donderdag: 5 X gezichtsmaskers uit de voorraadkast

doorNathalie Topsop 26/01/2017

Is jouw portemonnee leger dan leeg na de intensieve cadeautjesjacht van eind december? Dat wil niet zeggen dat je je verzorgingsroutine moet inperken. Deze 5 DIY-gezichtsmaskers geven je immers hetzelfde weldadige gevoel als een luxescrub, en dat zonder je bankrekening pijn te doen. Of naar de winkel te moeten hollen. Trek die voorraadkast open en ga aan de slag!

Kurkumamasker: hét wapen tegen acne
Kurkumapoeder zou wel eens de specerij van 2017 kunnen worden. Darmklachten, menstruatiepijn of huidaandoeningen: dit kruid zou ze allemaal bestrijden. Ook wie last heeft van vervelende puistjes, is gebaat bij een maskertje vervaardigd uit dit ontstekingsremmend geel goedje.


Dit heb je nodig:
•1 theelepel kurkumapoeder
• 1 theelepel vloeibare honing
• 2 eetlepels vers citroensap

Zo ga je aan de slag:
Roer deze drie ingrediënten goed onder elkaar tot er zich een pasta vormt. Breng aan op je gelaat en laat het twintig minuten intrekken. Reinig daarna zachtjes met lauw water.


Avocado doet je stralen
Avocado’s zijn ongelooflijk lekker én voedzaam. Ze bevatten namelijk heel wat vitamines en gezonde vetten. Die zijn niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je huid. Wil jij stralen? Opteer dan voor dit supersimpel maskertje met avocado.


Dit heb je nodig:
• ½ rijpe avocado
• 1 theelepel vloeibare honing
• 2 eetlepels warm water


Zo ga je aan de slag:
Pureer de avocado met een vork of mixer. Voeg het warme water en de honing samen in een kommetje. Roer daarna tot de honing opgelost is en giet het mengsel bij de geplette avocado. Nog even goed roeren en je maskertje is klaar! Laat tien minuten inwerken.


Bananenmasker voor extra hydratatie en een huid als fluweel
Heeft je gezicht last van de winterkou? Met wat banaan los je dat euvel in een, twee, drie op. Deze fruitsoort is namelijk rijk aan vitamine C en magnesium, voedingsstoffen die een weldadig effect hebben op de huid. Een vleugje citroen erbij zorgt voor exfoliatie en verhoogt de absorptie van vitamine C.


Dit heb je nodig:
• 1 rijpe banaan
• 1 eetlepel honing
• 2 theelepels vers citroensap


Zo ga je aan de slag:
Snijd de banaan in fijne plakjes. Gooi de schijfjes in een kommetje en plet ze met een lepel. Voeg de honing en het vers citroensap toe. Roer goed door elkaar. Breng het masker op je gezicht aan en laat het een kwartiertje inwerken. Was het na die tijd met een washandje en warm water van je gezicht.


Smeer koffie op je gelaat…en weg is die roodheid
Er zit meer in dat kopje koffie dan je denkt. Je gebruikte koffiepads hoef je in ieder geval niet weg te gooien. Je maakt er immers in no time een heilzaam gezichtsmaskertje mee!


Dit heb je nodig:
• 3 gebruikte koffiepads, of ½ kopje gemalen koffiebonen
• ½ kopje ongezoet cacaopoeder
• 20 cl volle melk (of eventueel ongezoete amandelmelk)
• 1 theelepel olijfolie
• 1 eetlepel honing


Zo ga je aan de slag:
Gebruik je koffiepads? Snijd ze dan open en haal de koffie eruit. Doe die samen met het cacaopoeder in een kommetje. Roer onder elkaar. Voeg de melk, honing en het citroensap toe. Roer opnieuw tot je een gladde pasta krijgt. Smeer het goedje in cirkelbewegingen op je gelaat. Masseer het één à twee minuutjes in en laat het vervolgens twintig minuten inwerken. Was vervolgens af met wat lauw water. Overschotjes kan je nog drie dagen in de koelkast bewaren.


Eiwit + havermout = babyhuidje

Toegegeven: ook wij zijn niet bepaald dol op de geur van rauwe eieren. Maar wie mooi wil zijn, moet af en toe eens durven experimenteren. Bovendien kost dit masketje je tijd, noch geld. En het resultaat dat je ervoor terugkrijgt, is verbluffend.

Dit heb je nodig:
• 1 ei
• 2 eetlepels havermout


Zo ga je aan de slag:
Scheid het eiwit van de dooier. Die laatste heb je niet nodig voor die maskertje, maar kan je eventueel verwerken in een cake of ontbijtje. Klop het eiwit op. Roer er de havermoutvlokken onder en …klaar! Breng je masker aan op je gezicht en laat het twintig minuten intrekken. Was voorzichtig af met lauw water en een washandje.