Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

DIY: maak je eigen aftersun

doorMelanie Goethalsop 20/06/2017

Smeren voor je in de zon gaat is natuurlijk onontbeerlijk, maar wat als je toch iets te karig bent geweest of net iets te lang bleef bakken? Ga dan even in de keuken rommelen, wedden dat je al snel enkele heerlijk verkoelende ingrediënten vindt!

Zelf vind ik het fijn om een komkommer uit de koelkast in schijfjes te snijden en op de verbrande huid te leggen of gewoon een halve avocado te prakken en het groene smeersel op de pijnlijke plekjes te smeren. Al kan je daarmee natuurlijk niet zomaar naar een avondfeest of een gezellig barbecue met vrienden. Daarvoor heb je iets nodig dat geen sporen nalaat en goed in de huid trekt.

Een eenvoudige olie van avocado of gel op basis van aloë vera werkt perfect, maar je kan ook een eigen mengsel samenstellen.

Op deze ingrediënten zal je rode huid dol zijn:

- olijfolie

- cacaoboter (smelt die zachtjes op het vuur voor je er andere ingrediënten onder mengt)

- kokosolie (eveneens smelten voor gebruik)

- gel van aloë vera

- enkele druppels essentiële olie van lavendel

- enkele druppels van pepermuntolie

- bijenwas

- calendula-olie

- vitamine E

TIP: De laatste drie ingrediënten vind je makkelijk online.

Natuurlijk heb je niet alles nodig voor een verkwikkende crème. Kies enkele van je favorieten en ga aan de slag! Onze voorkeurscombo? Meng 3 eetlepels aloë vera met 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels gesmolten kokosolie. Voeg enkele druppels lavendel toe en eventueel ook een paar druppels vitamine E. Laten afkoelen en smeren maar!