Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Droog je make-up met je föhn & 9 andere hittebestendige make-up hacks

doorAnn Willemsop 25/05/2017

Daar is de zon! En daar gaat je make-up. Ook geen zin in pandaogen, druipende foundation of uitgelopen lipstick? Pas je make-uproutine aan met deze 10 makkelijke make-up hacks en zweterige bloopers zijn verleden tijd.

1) Goed begonnen is half gewonnen. En het betere verfwerk begint altijd met een goede primer. Hoe meer foutjes je primer verdoezelt, hoe minder dekkende make-up je nodig hebt. En het zijn net die dekkende lagen die door de warmte weleens weg durven te glijden.

2) Heb je een droge huid? Vervang je foundation door een getinte dagcrème, BB of CC crème. Die zie minder snel wegsmelten bij hogere temperaturen.

3) Heb je een vette huid? Een vleugje zonnepoeder geeft je in sneltempo een zongezoende look en dankzij je primerlaag heb je niet meer dekking nodig. Op een droge huid kan poeder makkelijker gaan verpulveren.

4) Vervang om die reden op zonnige dagen ook je poederblush door een crèmige textuur.

5) Breng je make-up zoveel mogelijk aan met je vingertoppen. De warmte van je huid doet de textuur beter blenden met je huid, waardoor het resultaat langer mooi blijft.

6) Ook op je oogleden kan een primer wonderen doen. Even een grondlaag leggen en je oogschaduw blijft mooi zitten waar ie thuishoort.

7) We zijn fan van smokey eyes, maar op de warmste dagen van het jaar loop je met oogschaduw in een goudtint minder gevaar op beautybloopers.

8) Natuurlijk is waterproof mascara een zomerse must have. Wel voorzichtig zijn als je ‘m probeert te verwijderen. Doe het zonder al te veel te wrijven, want na een zomer enthousiast schrobben blijft er niet veel van je mooie wimperwaaiers over.

9) Terwijl je je opmaakt breekt het zweet je uit? Droog je make-up snel met een haardroger, op de koude stand weliswaar. Of verstuif een laagje fixeerspray.

10) Ook lipstick is erg gevoelig voor zwoele temperaturen. De gemakkelijkste manier om uitlopers te vermijden? Vervang je donkere lippenstift door een licht getinte lippenbalsem. Heb je meer tijd? Wat concealer op je lipcontouren voorkomt dat je lipstick het op een lopen zet.