Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Een gladde huid na het scheren? Deze tips helpen jou op weg

doorLaurane Berkeinop 02/07/2019

Niks vervelender dan met een bikinilijn vol rode bultjes langs het zwembad te paraderen, omdat je huid geïrriteerd raakte tijdens het scheren. Wij zetten voor jullie enkele tips op een rij om huidirritatie van het waxen en scheren te voorkomen.

Drie tips voor een gladde huid na het scheren:

1. Maak je huid nat met warm water alvorens je je scheert. Zo is je huid niet alleen gladder na het scheren, je maakt ook komaf met dode en droge huidcellen en -schilfers.

2. Om te voorkomen dat je huid na het scheren vol rode bultjes staat, scheer je je best twee keer: eerst tegen de groeirichting in, erna nog eens met de groeirichting mee.

3. Hydrateer je huid steevast na het scheren, door ze na te spoelen met koud water. Smeer er nog een hydraterende crème bovenop, et voilà!

Drie tips voor een gladde huid na het waxen:

1. Ben je van plan om je benen te waxen? Scrub ze dan 24 uur voor je de was aanbrengt. Zo voorkom je bovendien ook ingegroeide haartjes.

2. Vermijd hydraterende crèmes wanneer je je benen of een ander lichaamsdeel gaat waxen. Die crèmes zorgen er namelijk voor dat de was minder doeltreffend zal kunnen werken.

3. Mijd de zon tot 24 uur nadat je je benen hebt gewaxt. Wanneer je zweet, zal er al snel irritatie ontstaan op je net gewaxte huid.