Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Een mooie huid? Deze producten heb je écht nodig!

doorBirte Govartsop 01/09/2017

Skincare hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Wat je precies nodig hebt voor een verzorgde en gezonde huid? Je ontdekt het hier!

1.    Een no-nonsense cleanser

Less is more. Dat geldt ook op vlak van reinigers. Pas dus op met exemplaren die je vanalles-en-nog-wat beloven. Onze favorieten? Sensibio H2O van Bioderma, een micellair water dat make-up en onzuiverheden verwijdert in alle zachtheid, en de héérlijk ruikende Rosa Centifolia Cleansing Gel van REN.

Sensibio H2O van Bioderma, nu voor € 15,91.

Rosa Centifolia Cleansing Gel van Ren, € 20.

2.    Een product om je huid te exfoliëren

Let op: dit doe je best niet te vaak. Als je te veel exfolieert, verliest je huid haar balans waardoor je last kan krijgen van onder andere droge plekken, roodheid, jeuk en acné. Eén keer per week exfoliëren kan voor jou dus al genoeg zijn. De United State Balancing Tonic van Origins verwijdert niet alleen doffe en dode huidcellen, maar veeft ook poriënverstoppende huiddeeltjes weg en maakt ruwe plekjes weer glad. De Kalmerende Fysiologische Lotion van La Roche-Posay is geschikt voor de meest gevoelige huidtypes.

United State Balancing Tonic van Origins, € 22.

Kalmerende Fysiologische Lotion van La Roche-Posay, nu voor € 12,33.

3.    Een verzorgend serum

Afgestemd op de noden van jouw huid. Voor extra hydratie is Hydrance Optimal van Avène een aanrader, voor het voorkomen of behandelen van acne kunnen we je Clear Difference van Estée Lauder aanbevelen en Rosaliac Ar Intense van La Roche-Posay is een topper in de strijd tegen roodheid.

Hydrance Optimal van Avène, nu voor € 19,11.

Clear Difference van Estée Lauder, € 78,60.

Rosaliac Ar Intense van La Roche-Posay, nu voor € 17,01.

4.    Een goede moisturizer

Een must, zélfs voor mensen met een vette huid! Ik zweer momenteel trouw aan Hydrabio Rijke Crème van Bioderma – ideaal voor een droge en gevoelige huid. Voor de normale tot gemengde huid met eerste tekenen van veroudering is Idéalia van Vichy dan weer een topper.

Hydrabio Rijke Crème van Bioderma, nu voor € 16,24.

Idéalia van Vichy, nu voor € 20,97.

5.    Last but not least: zonnebescherming

‘Moet dat élke dag?’, hoor ik velen onder jullie vragen. Ja! Bekijk het als de laatste stap van je huidverzorgingsritueel. Deze Anthelios van La Roche-Posay zit standaard in mijn handtas, en ook de antirimpelcrème met SPF 30 van Clinique Sun heb ik getest en meer dan goedgekeurd! 

Anthelios AC Fluid Matte Factor 30 van La Roche-Posay, nu voor € 14,05.

Antirimpelcrème met SPF 30 van Clinique Sun, € 24,90.