Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Fan van droogshampoo? Dan moet je dit zeker doen!

doorValérie Wautersop 10/09/2020

Droogshampoo heeft ons al meer dan eens ’s ochtends uit de nood gered. Voor wie geen tijd (of zin) heeft om haar dat eigenlijk een wasbeurt kan gebruiken in de shampoo te zetten is dit product een absolute must have. Toch moet je dit in het achterhoofd houden wanneer je een echte fan bent van het goedje. 

Droogshampoo mag dan wel een spray zijn boordevol olie-absorberende eigenschappen, het is en blijft natuurlijk een stylingproduct. Dat wil zeggen dat het wanneer het niet goed wordt verwijderd behoorlijk kan gaan ophopen in je lokken. 

Op korte termijn zorgt het residu ervoor dat je haar aan volume gaat verliezen en er dof kan gaan uitzien. Bovendien kan je er zelfs roos door krijgen. Op lange termijn kan ophoping van stylingproduct ervoor zorgen dat de dikte van je haar en de groei ervan in negatieve zin beïnvloed wordt. 

Klinkt best eng, niet? Gelukkig hoef je de droogshampoo niet voor eens en altijd op te geven na het lezen van dit artikel. Dé oplossing is ervoor zorgen dat je je lokken eens per week grondig reinigt, liefst met een exfoliërende shampoo. Dit kan een exemplaar zijn dat microkorrels bevat die je hoofdhuid op die manier exfoliëren, of een chemische exfoliant, die dat op basis van bepaalde ingrediënten doet.

Onze persoonlijke favoriet is de Sunday shampoo van Bumble & Bumble. Gebruik hem eens per week (maar zeker niet meer) en je lokken blijven er als nieuw uitzien.