Geniet langer van je zongebruinde tint

doorMelanie Goethalsop 29/08/2017

Wil jij dat mooie zongebruinde huidje ook zo lang mogelijk koesteren? Wij zetten onze ultieme tips even voor je op een rij.

Exfoliëren, exfoliëren, wie z'n best doet zal het leren ...
Je denkt dat je het bruin gewoon zal weg schrobben, maar niets is minder waar. Zowel voor als na het zonnen is exfoliëren razend belangrijk. Scrub zacht voor je in de zon komt, zodat dode of dorstige huidcellen verdwijnen en je huid extra zacht wordt en helemaal klaar is voor zonnecrème en vitamine D! Achteraf blijf je je lichaam een tweetal keer per week scrubben: het geeft je huid wat ademruimte en stimuleert de celvernieuwing.

Koude douches
Deze tip klinkt je misschien nog gekker in de oren, maar hete baden en douches kunnen je huid uitdrogen. En dat willen we niet! Het water hoeft helemaal niet ijskoud te zijn, maar ga liever voor koude tot lauwe douches.

Hydrateer nog een keer
Zelfs wanneer je je niet verbrandt, droogt je huid uit. De warmte en het zonlicht slorpen al het natuurlijke vocht op, waardoor extra smeren met een hydraterende crème of olie geen overbodige luxe wordt.

Doe alsof
Is die mooie bruine tint toch verdwenen? Ga dan voor zelfbruiner of gebruik bronzer. Gebruik in dat laatste geval een exemplaar dat één of twee tinten donkerder is dan jouw huid en blend goed.