Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Getest: collageendrankjes voor een betere huid

doorMelanie Goethalsop 18/11/2017

Zakjes met collageen oplossen in een glas water om daarna ad fundum op te drinken. Dat allemaal voor een betere huid (lees: minder rimpels). Wij deden het. En het is minder vies dan het klinkt, beloofd.

Collageendrankjes zouden de elasticiteit van de huid vergroten en onder andere ook fijne lijntjes verkleinen. Ons lichaam produceert dit eiwit ook zelf, maar hoe ouder we worden, hoe meer de aanmaak van collageen stagneert. Meer dan genoeg info voor lezeres Griet, die op onze vraag maandenlang dagelijks een zakje in een glas water oplost: 'Eerlijk? Ik dacht dat het veel slechter zou smaken. Elke ochtend - anders vergeet ik het - meng ik het poeder met wat water. Roeren tot een papje, extra water (of een geperste sinaasappel voor de smaak) toevoegen, een paar minuten wachten en klaar! Heel eenvoudig, dus. Maar het duurde wel meer dan een maand - ik denk bijna twee - voor ik echt een verschil zag in de spiegel. Ondertussen is mijn diepste denkrimpel, die verticaal tussen mijn wenkbrauwen, loopt zachter geworden en voelt mijn huid goed aan. Zo goed dat ik de zakjes zelfs meenam op vakantie. Al leerde ik daar al snel dat het poeder enkel goed oplost in water op kamertemperatuur. Als het uit de koelkast komt gaat het al snel klonteren en dan krijg je dat gewoon niet meer binnen.'

NutraSkin bevat maar liefst 7,5 gram VERISOL® collageen per dagdosering. Collageenpillen hebben een lagere dosis, omdat die hoeveelheid gewoon niet in een paar capsules of tabletten past. Aan Nutraskin werd ook vitamine C toegevoegd. Deze vitamine draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt om de huid te versterken. Het voedingssupplement is vrij van allergenen en additieven en bestaat dus voor 100% uit actieve ingrediënten. 

​NutraSkin Collagen Drink is verkrijgbaar in een verpakking van 20 sachets bij de adviesdrogist en geselecteerde schoonheidsspecialisten (adviesprijs € 34,95).