Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Goed getest: reinigende oliestick van Urban Decay

doorAnn Willemsop 21/06/2017

Je make-up verwijderen met een stick die verandert van een balsem in een olie in een schuim. Gemakkelijk of gedoe? We deden voor jou de test.

Urban Decay wil je make-up verwijderen met een stick in plaats van een lotion, melk of gel.

Wat is dit? De reinigende oliestick van Urban Decay bevat volgens de verpakking extract van kurkumawortel, olie van zonnebloempitten en vitamine E. Klinkt altijd goed. Al hebben we er geen idee van wat die ingrediënten met make-up kunnen aanvangen. Werken ze verzachtend? De verpakking maakt ons weinig wijzer. 

Volgens de handleiding moet je de stick rechtstreeks over de droge huid wrijven, de formule zachtjes masseren tot ze smelt en transformeert in een vloeistof en wat water toevoegen om er een schuim van de maken. Daarna spoel je alles, samen met je make-up, weg met een plens water. Of het product ook geschikt is voor oogmake-up staat nergens vermeld, maar je zou denken van wel, aangezien er expliciet verwezen wordt naar waterproof make-up. En die bevindt zich toch vaak rond de ogen?

De test: Oké, dit gaat vrij makkelijk: even wrijven met de stick, even wrijven met de vingers, even wrijven met wat water en ja hoor, daar verdwijnt de make-up. Met de laatste plens erbij heb je natuurlijk wel 4 stappen nodig en afhankelijk van hoeveel make-up je draagt besteed je aan elke stap meer of minder tijd. De snelste reinigingsformule uit de beautyafdeling is dit niet.

Het resultaat: Na het afspoelen blijft er nauwelijks residu van de remover achter. Bovendien voelt de gereinigde huid comfortabel aan en dat is met concurrenten niet altijd het geval.

Minpunt: Tranen! Tranen! De stick blijkt toch niet zo geschikt voor oogmake-up.

Extra pluspunt: Je neem de stick makkelijk mee op reis, zelfs in je handbagage, zonder je zorgen te maken om luchthavensecurity of een lekkende flacon.

Meltdown Makeup Remover Reinigende Oliestick (€ 24,90 voor 45g) Urban Decay.