Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Goede vraag: heeft je huid écht een Vitamine C Serum nodig?

doorValérie Wautersop 04/07/2020

Je ziet ze de laatste maanden overal tevoorschijn komen en elk beautymerk lijkt er wel eentje op de markt te brengen. Je kan er met andere woorden echt niet meer omheen: Vitamine C serums zijn hot. Maar heb je er nu écht eentje nodig in je beautycase? Wij zochten het voor je uit. 

Wie tijd wil besparen en meteen tot de kern van de zaak wil komen: het korte antwoord is ja. Wil je weten waarom zo’n serum wonderen doet voor je huid? Lees dan vooral even verder.

Wat is Vitamine C

Vitamine C werkt als een krachtige antioxidant tegen vrije radicalen die je gezichtshuid beschadigen, en is daarom één van de meest effectieve ingrediënten als het op huidverzorging aankomt.  Wanneer je geen product met antioxidanten gebruikt, en vrije radicalen vrij spel krijgen op je huid gaat deze er al snel rood, vaal of gewoon pips uitzien. Uitgebreide oxidatieve stress verslapt bovendien je huid en versnelt op die manier het huidverouderingsproces. Om dat tegen te gaan is het gebruik van een serum met Vitamine C dan ook een goed idee. Deze Vitamine is niet alleen een krachtige antioxidant, maar ook één van de meest veelzijdige ingrediënten die een huidverzorgingsproduct kan bevatten. Deze vitamine stimuleert namelijk ook de productie van collageen en werkt ontstekingsremmend. Vooral dat laatste is bijzonder goed nieuws voor al wie last heeft van acné, een vette huid of zwarte puntjes. 

Let op de verpakking

Het is verrassend ingewikkeld om een formule te vinden waarin Vitamine C optimaal werkt. De actieve ingrediënten die nodig zijn om een krachtig serum te ontwikkelen zijn immers erg vatbaar voor oxidatie en blootstelling aan licht. Dat zorgt ervoor dat de verpakking van een product met Vitamine C haast even belangrijk is als de samenstelling van het serum zelf. 

In een ideale wereld is je Vitamine C-serum daarom verpakt in een luchtdicht flacon met een pompje en een opake of amberactige kleur. Hierdoor voorkom je oxidatie en blootstelling aan het licht. 

Zo gebruik je het

Omdat je vooral overdag in aanraking komt met agressors die oxidatieve stress veroorzaken (zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling), is het aan te raden om een product met Vitamine C te incorporeren in je dagverzorging. Breng het serum aan na het reinigen van de huid, en voor het gebruik van je vochtinbrengende crème en SPF. 

Onze aanrader:

Powerful Strenght Line Reducing Concentrate, Kiehl's, € 59, in de Kiehl's winkel of online.