Hello Hollywoodsmile: 4 natuurlijke middeltjes voor wittere tanden

doorNele Annemansop 31/10/2019

We zouden bijna alles doen voor een stel mooie parelwitte tanden ... behalve twee uur bij de tandarts zitten en 500 euro armer naar buiten wandelen. Gelukkig vonden wij enkele makkelijke én goedkope keukenmiddeltjes voor een instant tandpastasmile.

1. Met kurkuma
Het is geen geheim dat we houden van dit oranjegekleurd kruid voor zijn talrijke gezondheidsvoordelen, maar wist je ook al dat het zorgt voor een wittere glimlach? De licht schurende textuur is vergelijkbaar met die van zuiveringszout en het kruid heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen om de mondgezondheid te bevorderen. Meng de kurkuma met kokosolie, poets je tanden ermee, laat enkele minuten inwerken en hello Hollywoodsmile.

2. Met een bananenschil
Makkelijker kan haast niet! Wrijf de schil over je tanden en wacht tien minuten. De kalium, de magnesium en het mangaan in de bananenschil helpen allemaal om de vlekken op je glazuurwerk te bestrijden.

3. Met brie
We weten allemaal dat bepaalde voedingsmiddelen onze stralend witte glimlach in de weg staan (we houden nog altijd van je, Merlot), maar wist je dat sommige ook het tegenovergestelde effect hebben? Zo kan het eten van witte kaas door de calcium en eiwitten die erin zitten, helpen om je gebit te versterken en te beschermen.

Ontdek hier de beste en de slechtste drankjes voor je gebit.

4. Met selderij
Selderij verwijdert makkelijk plaque en voedselrestjes die verkleuringen kunnen veroorzaken. Bekijk hem als een soort natuurlijke tandenborstel. Bovendien is selderij ook nog eens prima voor je lijn. Win-win!