Hello stralende look: dit is de beste manier om highlighter aan te brengen

doorNele Annemansop 11/01/2018

Highlighter is een van de meest populaire en trendy make-upproducten van het moment. Hij reflecteert natuurlijk licht en geeft je gelaat een frisse en jonge look. Maar welke soort highlighter past het best bij je huid en hoe breng je hem nu precies aan - zonder dat je eruit is als je flikkerende discobol? Hier alvast onze beste tips!

1. Weet welk type highlighter het best bij je huid past

Highlighters zijn er in vier verschillende soorten: vloeibare, poeders, crèmes en sticks. Welk type highlighter je het best gebruikt hangt af van je huidtype. Heb je eerder een vette huid, dan is een highlighter in poedervorm de beste keuze. Met een droge huid kies je het best voor een crème of stick. Toch zijn er geen vaste regels, gebruik dus vooral het product dat voor jou het best werkt.

2. Weet welke tint het best bij jou past

Net zoals bij foundation, moet je highlighter passen bij de ondertonen van je huid én je huidskleur. Zo past een goudkleurige highlighter mooi bij warme ondertonen, en zilver- of champagnekleurige bij koele types. Maar ook hier zijn er geen strikte regels te volgen. Experimenteer dus volop om te zien welke tint het best bij je past.

3. Zoek de juiste tools om je highlighter aan te brengen

Onze beste tip? Breng niet overal highlighter aan op je gezicht, maar vooral op de punten waar het licht van nature opvalt. Denk aan je jukbeenderen, het midden van je kin, tussen je wenkbrauwen richting je voorhoofd en onder je wenkbrauwen. Je kan ook wat highlighter aanbrengen op de iets kleinere delen van je gezicht zoals het puntje van je neus, je cupidoboog en de binnenhoeken van je ogen. Gebruik je een matte highlighter, breng die dan, net zoals je met je concealer zou doen, in een driehoekige vorm aan onder je oog.

Als je kiest voor een crème, stick of vloeibare highlighter, begin dan met enkele stipjes van het product aan te brengen op de gebieden die je wil oplichten. Blend hem daarna met een vochtige beautyblender of contourborstel in je gezicht. Een stick en vloeibare highlighter kan je ook perfect met je vingertoppen zachtjes in je huid kloppen. Voor poeders gebruik je het best een fan brush zoals deze van M.A.C, zodat je hem voorzichtig kan uitvegen.