Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het geheim van mooi en glanzend haar? Dat staat gewoon op je vensterbank

doorNele Annemansop 11/04/2019

Mooi, glanzend haar: wie droomt daar nu niet van? En toegegeven: ook wij haalden al een vracht aan producten in huis om ‘ik kom net van de kapper’-lokken te creëren. Gelukkig kunnen we die zoektocht nu staken want het geheim voor een glanzende haardos heb je gewoon al in huis: aloë vera.

Aloë vera zit boordevol vitamines, antioxidanten en natuurlijke enzymen en staat bekend om zijn verkoelende en verzachtige werking voor de huid. Geen wonder dat de Grieken en Romeinen er al duizenden jaren geleden verknocht aan waren. Maar waarom is de gel uit de bladeren van de plant nu zo geweldig voor je haar? De enzymen in de plant helpen om dode huidcellen te verwijderen, waardoor je haar weer beter kan groeien. Daarnaast heeft de gel van de bladeren ook natuurlijke antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen waardoor hij komaf maakt met een jeukende hoofdhuid en roos. Maar ook als je geen last hebt van deze haarkwaaltjes, kan je nog altijd de vruchten plukken van de plant. Zo voedt hij het haar intens, waardoor het sterker wordt en minder snel breekt. En door zijn ultrahydraterende werking laat hij je lokken zacht, glanzend en vol volume achter. Kortom: het recept voor een perfecte haardag.

Verkocht, maar geen aloë vera in huis - of geen zin om de gel van de bladeren te schrapen? Geen nood. Sommige van onze favoriete merken hebben het zware werk al voor jou gedaan en de gel al meteen in hun producten gestopt. Dit zijn onze favorieten:

Dr. Organic Aloe Vera Shampoo, € 8,99.

Schwarzkopf Nature Moments Mediterranean Olive Oil & Aloe Vera Shampoo, € 2,79.

Korres Shampoo Aloe en Essenkruid, € 11,31.