Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Hou je huid gezond met ... een watermeloen!

doorLaurane Berkeinop 13/04/2018

Watermeloenen zijn al een tijdje ‘hip’. Wanneer de zomer in aantocht is, vind je in verschillende winkels kleding en accessoires met watermeloenen, en elke week post een vriendin wel een foto op instagram met de sappige vrucht in haar hand. Terecht, natuurlijk, want niets is verfrissender en lekkerder dan een watermeloen op een zomerse middag! Maar, wist je dat watermeloenen ook gezond zijn voor je huid?

Onze huid heeft nood aan hydratatie, zeker na een lange, koude winter. Een watermeloen verbetert de hydratatie van onze huid, dankzij zijn hoge gehalte aan vitamine C. De vrucht bevat ook verschillende voedingsstoffen, die onder andere onze bloedsomloop verbeteren en een ontstekingsremmende werking hebben. Hierdoor vermindert de roodheid op onze huid en ook onze wallen verkleinen. Daarnaast bevat een watermeloen antioxidanten, en die beschermen ons tegen verschillende ziektes, zoals bijvoorbeeld kanker.

Verschillende bedrijven beginnen de vrucht dan ook te gebruiken in hun skincareproducten. Geen zin om geld uit te geven aan skincareproducten? Ga dan zelf aan de slag met een watermeloen! Smeer met een watje het sap van een watermeloen uit over je gezicht, en laat het zo’n 10 minuten intrekken.

Wil je zelf een gezichtsmasker maken? Meng dan een lepel meloensap met Griekse yoghurt en smeer het brouwsel uit over je gezicht. Die combinatie verkoelt en hydrateert je huid, en zorgt ervoor dat ze er minder rood gaat uitzien. Je kan het sap van de meloen ook mengen met een banaan of avocado (ideaal voor mensen met een droge huid), met een wortel (voor mensen met een onzuivere huid), met aardbeien (voor wie een vette huid heeft), of met een komkommer (voor wie een vermoeide uitstraling heeft). Je zal zien dat deze watermeloenmaskers je huid een gezonde, stralende look geven!