Ikari Superboost: het effect van een medische ingreep, zonder spuiten of snijden

doorValérie Wautersop 03/07/2018

Een cosmetische behandeling die dezelfde resultaten geeft als een medische ingreep?! Mijn interesse was geprikkeld toen ik dit zinnetje zag opduiken in mijn mailbox. Op naar de Ikari Skin Clinic, om zelf uit te vissen wat die Superboost behandeling nu juist inhoudt. 

Wat is de Superboost? 

De Superboost geeft jou de zachtheid van een cosmetische verzorging (pijnloos) met de impact van een medische behandeling. De mogelijkheden zijn zeer gevarieerd en zeer uitgebreid: van een snelle huidboost tot oplossing voor huidveroudering, fijne rimpels, couperose, ooglifting, onregelmatige huid, grove poriën, acné, (over)gevoeligheid, huidspanning, etc.

Zo gaat de behandeling in z’n werk

Stap 1: Er wordt om te beginnen een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd om je huidtype te bepalen. Dit resultaat wordt weergegeven in een persoonlijke skin-code, die meteen ook resulteert in een behandeling op maat een een cosmeticaplan voor thuisverzorging. Er wordt daarnaast ook besproken wat je precies verwacht van de behandeling. 

Stap 2: Afhankelijk van je huidtype en probleemzone(s) kiest de Ikari Skin Expert de voor jou geschikte vorm van Superboost. Je huid wordt eerst gereinigd met Ikari cosmetica (demakeup, wasgel, lotion of scrub). 

Stap 3: Hier begint de eigenlijke Superboost behandeling. Actieve stoffen worden in de huid gebracht via een naaldloze injectie met jet-stream, terwijl het diepere, overtollige vuil uit de poriën wordt gepompt. De huidkanalen vullen zich op deze manier met vloeistof vol mineralen en vitaminen. Dit zijn meteen ook de basisbestanddelen voor de volgende stap. 

Stap 4: Met behulp van elektrostimulatie krijgen de spieren impulsen waardoor ze terug steviger en strakker worden. Deze  elektrostimulatie ( ook bio-feedback genoemd ) is best even wennen wanneer hij voor het eerst wordt toegepast. Je spieren trekken onder invloed van de stimulatie samen, je proeft een metaalsmaak in de mond en gaat ongewild meer speeksel produceren. Gelukkig brengt de Ikari Skin Expert je hiervan op voorhand uitgebreid op de hoogte, zodat je niet plots voor verrassingen komt te staan. Hoewel het geheel hoogstens wat vreemd aanvoelt, is de behandeling op geen enkel moment pijnlijk of onaangenaam te noemen. 

Het resultaat

Hoewel je verwacht dat je huid er meteen na de behandeling behoorlijk rood uitziet is dat absoluut niet het geval. Al bij het buitenwandelen van de Skin Clinic merk ik dat mijn huid straalt, en mijn (behoorlijk grote) poriën een heel stuk kleiner lijken. Ook de eerste ouderdomslijntjes rond mijn ogen en mond lijken plots minder diep. In de daaropvolgende twee dagen wordt het resultaat steeds meer zichtbaar, met een stralende huid op dag drie (net zoals de Skin Expert me beloofd had) als resultaat. Na twee weken merk ik nog steeds dat mijn huid er gezonder uitziet en ouderdomslijntjes minder zichtbaar zijn. Het grootste verschil merk ik echter aan de poriën op mijn voorhoofd en wangen. Waar deze in het verleden altijd erg aanwezig waren, zijn ze nu amper nog zichtbaar. Ook van puistjes en onzuiverheden - een euvel waarmee ik op mijn 33ste nog steeds mee kamp- is amper nog sprake. Ik ben onder de indruk!

Prijs Gelaat / Hals / Decolleté: per zone € 150, Prijs Handen: € 80. Meer info: http://www.ikariskinexperts.com