Ja hoor, deze deofoutjes maak jij ook

doorValérie Wautersop 14/10/2019

Wist je dat er een verkeerde manier is om je deodorant aan te brengen? Wij vroeger ook niet (en we zijn er om helemaal eerlijk te zijn nog steeds niet van overtuigd dat er een foute manier bestaat). Maar omdat er altijd ruimte is voor verbetering: 4 tips om een echte deo-expert te worden.

1. Je brengt je deodorant aan meteen na het douchen
Ja, ook wij vervolledigen ons doucheritueel met een genereuze spray deodorant. Het probleem daarbij is dat je oksels misschien nog vochtig zijn. Om het beste resultaat te verkrijgen breng je je antiperspirant aan op een volledig droge huid.

2. Je gebruikt je deo 's ochtends
Meteen na het opstaan deo spuiten, doen we het niet allemaal? Toch is het beter om het aanbrengen van deodorant te incorporeren in je avondritueel. Zo kan hij volledig drogen tijdens de nacht en verkrijg je een optimale werking tijdens de dag.

3. Je laat je deodorant niet volledig opdrogen
Uit het vorige puntje blijkt dat deodorant volledig droog moet zijn om optimaal te werken. Ben je 's avonds vergeten te spuiten en moet je 's ochtends snel de deur uit? Zet je haardroger op een koude setting en blaas zo je oksels droog. Ja, echt.

4. Je spuit te vaak deodorant
Grijp jij meerdere keren per dag terug naar je deofles of -roller? Volgens experten hoeft dat helemaal niet. Een goed aangebrachte deodorant zou je volgens experts twee tot zelfs drie volledige dagen bescherming moeten geven.