Je gebruikt waarschijnlijk veel te veel van je beautyproducten (en hoeveel je écht moet smeren)

doorNele Annemansop 23/01/2020

We weten allemaal dat make-up- en huidverzorgingsproducten een fortuin kosten, zeker als je er kwistig mee omgaat. Want hoewel de boodschap steevast luidt: smeren, smeren, smeren blijkt dat toch niet altijd te kloppen. Volgens dermatoloog Natasha Cook gebruiken we immers te veel van onze wondergoedjes. Hoeveel we dan wel precies moeten smeren? Dat legt ze ons graag uit.

Serum
Hoeveelheid die je moet gebruiken: de grootte van een erwt. ’Producten zoals serums zijn erg geconcentreerd met een hoog percentage aan actieve ingrediënten waardoor je er niet veel van nodig hebt’, aldus dermatoloog Cook.

Dagcrème
Hoeveelheid die je moet gebruiken: ‘Twee pompjes als je een dagcrème of moisturizer hebt met een pomp of de grote van een amandel als je een crème gebruikt’, vertelt Cook.

Oogcrème
Hoeveelheid die je moet gebruiken: de grootte van een zonnebloempit. Cook: ‘Deze crèmes zijn vaak erg geconcentreerd waardoor je maar een klein beetje nodig hebt.’

Foundation
Hoeveelheid die je moet gebruiken: de grootte van een erwt. ‘Heb je een iets groter gezicht, of wil je ook je hals bedekken, mag je misschien iets meer gebruiken.’