Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Altijd stralend wakker in 7 stappen

doorNathalie Topsop 16/11/2016

Je huid liegt niet: als de ochtend te vroeg komt, verraden wallen en donkere kringen jouw nachtelijke escapades. Te lang blijven hangen? Met deze tips ga jij die vermoeide blik doeltreffend te lijf!

1. Eerst water, de rest komt later
Wie last heeft van wallen en donkere kringen, moet voldoende drinken. Dehydratatie zorgt er immers voor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen. Gevolg: je donkere kringen worden extra in de kijker gezet. Gericht hydrateren doe je dan weer met een oogcrème of -roller. Die beschermt de dunne en delicate huid rond je ogen en zal de doorbloeding verbeteren, waardoor overtollig vocht en afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Dat resulteert in een instant wakkere look.

Onze aanrader: Clarins Eye Revive Beauty Flash, € 31,85.

1. Leg de juiste basis
Slaaptekort is niet alleen zichtbaar onder je ogen. Wie er ’s avonds te laat in kruipt, kan ’s ochtends weleens wakker worden met een doffe, grauwe teint. Die werk je weg met een vleugje foundation, BB- of CC-crème.

Onze aanrader: Clinique Beyond Perfecting Makeup, € 33,05.

3. Camoufleren = neutraliseren
Foundation camoufleert een beetje, maar wie wallen en donkere kringen écht wil laten verdwijnen, schaft zich het best een goede concealer aan. Een perzikkleurig exemplaar zal de blauwe of grijze kleur onder je ogen neutraliseren. Smeer de concealer niet alleen op je wallen, maar vorm een soort omgekeerde driehoek die tot halverwege je neus doorloopt. Anders zet je je vermoeidheid nog extra in de verf.

Onze aanrader: Yves Saint Laurent Touche Eclat, € 35,50.

4. Ga voor weelderige wimpers!
Als de ochtend veel te vroeg komt, dur- ven kleine, vermoeide oogjes terug te staren wanneer je in de spiegel kijkt. Een goede mascara vergroot ze in een vin- gerknip. Met aangezette wimpers en een open blik zie je er direct een pak minder moe uit. Weinig slaap, wie?


Onze aanrader: Bourjois Mascara Beauty Full Volume, € 9,90.

5. Hoera voor champagne!
Als oogschaduwtint dan, want deze lichte kleur leidt de aandacht af van je wallen en verheldert je blik. Vergeet vooral je binnenste ooghoek niet.


Onze aanrader: Lancôme Ombre Hypnôse Stylo in Sable Enchanté, € 22,50.

6. Beken kleur
Wie moe is, ziet er meestal wat bleek uit. Blush en lippenstift brengen meteen leven in de brouwerij. Met een fris kleurtje op je lippen en wangen schakel je moeiteloos van zombie- naar dagmodus over. De donkerdere pruimtinten gebruik je het best op een ander (lees: meer uitgeslapen) moment.

Onze aanrader: Estée Lauder Genuine Glow Blushing Crème for Lips and Cheeks in Sweet Cheecks, € 27,50.

7. Breng licht in je gezicht
Met highlighter geef je vorm en glans aan je gezicht. Dit wondermiddeltje breng je aan op je jukbeenderen in de richting van je slapen en net onder je wenkbrauwen. Een frisse, uitgeslapen look is het resultaat. Hou het wel subtiel.

Onze aanrader: Be Creative Highlighting Poeder, € 17,95.