Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Last van grote poriën? Zo laat je ze kleiner lijken

doorNele Annemansop 15/02/2017

Helaas kunnen we de echte grootte van je poriën niet laten inkrimpen, maar gelukkig kunnen we ze wel een stuk kleiner laten lijken.

De belangrijkste boosdoener die je poriën groter laat lijken? Olie. Daarom is het vooral een vette huid die er last van heeft. En hoewel het niet mogelijk is om ze echt kleiner te maken, kan je ze wel minder groot laten lijken met ons drie stappenplan.

Stap 1
Gebruik dagelijks een diep reinigende cleanser om al het vuil, vet en make-up van je gezicht te halen. Wil je je gelaat nog schoner krijgen? Gebruik dan een gezichtsreinigingsborstel, maar wees er wel voorzichtig mee. Veel mensen hebben de neiging om veel te hard te keer te gaan met zo’n borstel. Je hoeft hem niet in je huid te drukken, hij moet gewoon op je gelaat rusten.

Onze favoriete cleanser: Origins Zero Oil Deep pore cleanser, nu voor € 19.

Stap 2
Breng een matterende primer of poeder aan voordat je aan de slag gaat met je make-up. Die absorberen de olie die op je huid zit en verbergen je poriën tijdelijk. Ga bij het kiezen van je make-up, ook op zoek naar niet-comedogene producten. Die verstoppen je poriën niet.

Onze favoriete primer: Urban Decay Complexion Primer Potion Pore Perfecting, € 30,50.

Stap 3
Gebruik wekelijks een masker met houtskool of klei. Dat zijn twee ingrediënten die uitblinken in het absorberen van olie.

Ons favoriet masker: Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Mask, € 32,90.