Melk is goed voor elk(e huid)

doorLaurane Berkeinop 12/04/2018

Dat melk belangrijk is voor het creëren van sterke botten en gezonde tanden, dat wisten we al lang. Maar naast voedingsexperts, zijn nu ook verschillende schoonheidsspecialisten enthousiast over melk. De vloeistof zou namelijk goed zijn voor het verkrijgen van een stralende huid!

Melk toevoegen in ons beautyritueel, is eigenlijk niks nieuws. Decennia geleden stond de Egyptische koningin Cleopatra er al om bekend melkbaden te nemen en op die manier haar huid te reinigen. Ook vandaag weer voegen verschillende schoonheidsspecialisten het ingrediënt toe aan hun producten. Melk bevat namelijk een grote hoeveelheid vitamines, calcium en eiwitten. Hierdoor wordt je huid glad, stralend én puistvrij! Daarnaast bevat melk ook AHA (alpha hydroxy acid), een anti-aging ingrediënt dat het verouderingsproces van de huid vertraagt.

De eenvoudigste manier om je gezicht te reinigen met melk, is simpelweg door de melk met een watje over je gezicht te verspreiden. Verwijder de melk na 10 minuten en geniet van een frisse huid. Daarnaast kan je zelf ook natuurlijke gezichtsmaskers maken. Meng wat melk met honing, havermout en een scheutje olijfolie voor een stralende huid.

Wil je helemaal extreem gaan? Neem dan net zoals Cleopatra een melkbad! Voeg zo’n 12 liter melk toe aan je badwater, ga er een half uurtje heerlijk in relaxen, en spoel de melk erna goed af. Hou dit ritueel enkele weken vol en je zal zelf zien dat je huid met de dag meer zal glanzen.