Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Met deze 3 tips camoufleer die rode vlekjes op je gezicht als een pro

doorNele Annemansop 19/11/2019

Een ontsierende puist, eczeem, rosacea … allemaal zadelen ze je huid op met onaantrekkelijke rode vlekken. En ga je dan net zoals ons als een gek tekeer met make-up om de ontsteking te verbergen? Dan weet je vast wel dat je rode vlekken vaak met nog meer aandacht gaan lopen dan ervoor. Goed gevoel to the rescue met onze beste tips om je roodheid te camoufleren als een pro.

1. Kies voor minerale make-up
Minerale make-up bestaat, in tegenstelling tot andere make-up, grotendeels uit mineralen zoals zinkoxide die van nature je huid kalmeren en verzachten. Ze zijn vrij van alcohol, parfum en kunstmatige conserveringsmiddelen en kleurstoffen waardoor ze minder irriteren dan de gewone make-up en dus dé perfecte keuze zijn om roodheid te verdoezelen.

Onze favoriete minerale poeder:

Poudre libre multi eclat mineral loose powder, Clarins, € 40,50.

2. Wees zuinig met je concealer
Een beetje concealer om rode vlekjes te camoufleren kan wonderen doen, maar gebruik niet te veel. Hoe meer je ervan smeert, hoe meer je je oneffenheden in de verf zet.

3. Behandel je huid met de nodige zachtheid
Als je last hebt van roodheid laat je je make-upborstels beter achterwege. Die kunnen je geïrriteerde huid immers nog meer beschadigen. Breng je make-up liever zachtjes en al kloppend - niet al wrijvend - met je vingers of een sponsje aan. Je huid zal je dankbaar zijn!