Met deze tips laat je je haar sneller groeien

doorLaurane Berkeinop 03/05/2018

Na jaren lang haar gehad te hebben, besluit je om de schaar erin te zetten. Doei, lange lokken! Helaas volgt bij sommigen al snel wat spijt: je mist je lange haren en ze lijken maar niet terug te groeien. Met deze natuurlijke tips moedig je je haar aan om zo snel mogelijk weer zijn oude lengte te verkrijgen.

1. Zonlicht

De eerste manier om je haar sneller te laten groeien, is door in de zon te lopen. Vitamine D bevordert namelijk het haargroeihormoon. Geniet van de -weinige- zonnestralen in ons Belgenlandje, of boek een reis naar het zuiden om je haren extra snel te laten groeien!

2. Vitamine B

Als je je haar snel wilt laten groeien, is het aangeraden om voedingsmiddelen te eten die veel vitamine B bevatten. Daarnaast kan je ook vitamine B supplementen innemen.

Onder andere varkensvlees, eieren, melk, peulvruchten, aardappelen, avocado’s, noten, bananen, paddestoelen, spinazie, broccoli, rijst, brood en gedroogde vruchten bevatten veel vitamine B.

3. Verzorg je haar

Je haar verzorgen lijkt logisch, maar veel mensen verwaarlozen hun haar onbewust. Borstel om te beginnen je haar elke ochtend en avond. Door te borstelen stimuleer je de haarzakjes waardoor het sneller gaat groeien. Daarnaast voeg je naast shampoo, best ook conditioner toe aan je beautyroutine, en eenmaal per week een haarmaskertje kan wonderen verrichten. En last but not least: vermijd stijltangen, föhns en haarverf! Die beschadigen je haar alleen maar waardoor het minder snel gaat groeien. Ook haarrekkertjes breken je haar, je draagt je haar dus het best los of in een losse staart.

4. Drink voldoende water

Voldoende water drinken is niet alleen goed voor je huid en je gezondheid, maar ook voor je haar. Water versterkt je haar waardoor het sneller gaat groeien.

5. Slaap voldoende

Weinig slaap is niet alleen ongezond voor je lichaam en huid, maar het schaadt ook je haar. Minstens 7 uur slaap per nacht zorgt ervoor dat je haar optimaal gaat groeien.

6. Eet voldoende proteïnes

Droog haar is vaak te wijten aan een gebrek aan proteïnes in je lichaam, en droog haar gaat logischerwijs ook slecht groeien. Voedingsmiddelen als vlees, vis, eieren, melk, sojamelk, kaas, linzen en bonen zijn rijk aan proteïnes en zorgen ervoor dat je haargroei een boost krijgt.

7. Masseer je haar

Je kan je haar masseren met verschillende producten om je haargroei positief te stimuleren. Onder andere knoflook en uien laten inwerken in je haar zou het aanmoedigen om te groeien, omdat beide middelen veel zwavel bevatten. Geen fan van deze geurtjes? Ook lavendelolie, aloë vera en rozemarijn geven je haargroei een boost. Laat het product een uurtje inwerken alvorens je het weer uitspoelt voor een optimaal resultaat. Ook appelazijn en thee van salie zouden goed zijn voor je haar én hoofdhuid!

8. Silicium/kiezelzuur

Kiezelzuur maakt je haar stevig en zorgt ervoor dat je haar snel gaat groeien. Je kan supplementen kopen in verschillende drogisterijen of voedingswinkels.