Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Minder vettig haar in 5 dagen? Dat is makkelijk!

doorLieve Claeysop 20/01/2017

Doorgaans was ik mijn haar dagelijks of toch minstens om de dag. Afbouwen naar één keer wassen om de vijf dagen? Het leek me bijna onmogelijk. Maar dankzij de minder wassen-challenge ontdekte ik dat het best makkelijk is.

Dag 1: Minder wassen? Dan mag ik ook meer verwennen, paai ik mezelf. En dus ruil ik mijn vertrouwde supermarktshampoo in voor een duurdere variant van bij de kapper, inclusief conditioner. Stylingproducten gebruik ik sowieso niet, dus op dat vlak hoef ik nergens op te letten. De challenge wijst me erop dat ik beter niet te veel aan mijn haar kan komen, want dat je zo zorgt dat je haren sneller vet worden. Ik merk al snel dat voor mij daar de grootste uitdaging in schuilt. Niet dat ik mijn haar veel kam, en het is sowieso nog te kort voor veel opsteekwerk, maar ik blijk gewoon veel letterlijk met de handen in het haar te zitten. Of ik nu moe, gestrest, geconcentreerd … ben, vaak speelt er dan een lok door mijn vingers.

Dag 2: Niets bijzonders aan de hand: mijn kapsel ziet er nog altijd fris uit.

Dag 3: Het wordt toch wat moeilijker nu. Naar mijn gevoel ziet mijn haar er echt vettig uit, maar als ik in mijn omgeving naar meningen pols, vindt niemand dat er iets aan mijn kapsel op te merken valt. Dus zet ik door, al heb ik wel meer de neiging om toch eens aan mijn lokken te voelen of het nog wel mee valt. Mijn haar kan min of meer in een staart, dus haal ik in de loop van de dag toch maar een elastiekje boven.

Dag 4: Mijn haar hangt nu echt wel als een vettige pannenkoek op mijn hoofd. Ik probeer de schade te beperken met een droogshampoo. Die heb ik nog nooit gebruikt en ik ben verrast door hoe fris mijn kapsel dankzij het product weer voelt. Al vind ik dat mijn haar er wel wat droger uitziet dan normaal. Mijn enthousiasme keldert ook al na een paar uur. Ik heb het gevoel dat mijn kapsel er nog erger uitziet dan vanmorgen – zo voelt het alleszins. Blij dat ik gewoon thuis kan blijven vandaag.

Dag 5: Ik heb er zelden zo van genoten om mijn haar te wassen. Doorgaans doe ik dat op automatische piloot, maar nu geniet ik er echt van om de shampoo te laten schuimen, snuif ik de geur ervan op, spoel ik met veel zorg na … En het moet gezegd: mijn haar heeft nog nooit zo zacht en schoon gevoeld na een wasbeurt. Mission accomplished!

Minder wassen is intussen een gewoonte geworden. Ik merk dat mijn haar met de tijd effectief minder snel vettig wordt. Door mijn haar minder te wassen is een wasbeurt ook een echt verwenmoment geworden. Ik doe het nu met veel meer aandacht en ben ook zuiniger – aan een beetje shampoo heb je dus echt voldoende – en kieskeuriger geworden in de producten die ik ervoor gebruik. Mijn haar valt ook effectief minder uit en misschien wel een van de leukste voordelen: mijn kleurshampoo lijkt langer zijn effect te behouden.

Wil jij net zoals Lieve minder snel vettig haar? Volg dan hier ons stappenplan!