Multitaskers in je toilettas: haal meer uit je beautybasics (en deze maand zitten er 5 bij Goed Gevoel)

doorSophie Vereyckenop 24/03/2021

Uitgekeken op de inhoud van je toilettas? Het idee dat er nog van alles ontbreekt? Wij wedden van niet, want met enkele producten kan je al veel meer dan je denkt.

Shampoo en conditioner gebruik je op je haren, dagcrème op je gelaat (net vóór de hele make-upmikmak) en bodylotion om droge armen en benen in te smeren. Klopt natuurlijk. Maar wist je dat conditioner ook prima werkt als (weliswaar vrij dure) scheerzeep? Dat dagcrème ideaal is om pluishaar tegen te gaan? (Gebruik het laatste restje dat nog op je handen zit, strijk over je haren, et voilà.) Of dat je bodylotion kan mengen met ko egruis of suiker voor een DIY-lichaamsscrub? Nee? Niet verwonderlijk, want wie de dag van vandaag een parfumerie of drogisterij binnenwandelt, doet dat met het risico er nooit meer buiten te komen. Je verdwaalt er tussen de honderden rijen verschillende producten. Voor elke stap in onze beautyroutine een ander smeersel, voor elk lichaamsdeel een ander potje, voor elk ‘probleempje’ een andere oplossing. Nochtans bevatten veel van die producten dezelfde ingrediënten. Toeval? Nee, hoor. Want wat hydraterend werkt voor je haren, doet dat eveneens voor je nagels. Wat pigmentvlekjes in je gelaat vermindert, doet dat ook op je decolleté. Om maar te zeggen: het merendeel van je beautycase kan je voor heel veel verschillende dingen gebruiken. Alleen staren we ons soms zo blind op wat de beautyindustrie en etiketjes op de achterkant voorschrijven dat we simpelweg vergeten om zelf te experimenteren. Tijd om daar verandering in te brengen!

SERUM
Aan allen die al een serum gebruiken: proficiat. Aan hen die er nog geen gebruiken: tijd om daar verandering in te brengen. Serums zijn namelijk dé krachtpatsers van je toilettas. Het verschil met de klassieke crème? Ze zijn heel geconcentreerd en zitten tjokvol actieve bestanddelen, waardoor je gericht op bepaalde huidproblemen kan gaan werken. Denk: fijne lijntjes of onzuiverheden, maar evengoed meer éclat of een gladdere huid. Breng je serum aan vóór je nachtcrème en liefst op een vochtige huid: die is meer doorlaatbaar én je sluit op die manier het vocht mee in. Wedden dat je serum nu nog beter werkt?

Naobay, Detox Renewal Serum, € 20

DOE DE OMGEKEERDE SHAMPOO
Haren wassen is kinderspel. Inzepen, uitspoelen, conditioner erin en klaar. Toch? Niet dus. Als je fijn of vet haar hebt (of gewoon graag meer volume wil), kan je beter de ‘reverse wash’ doen. Omgekeerd wassen dus: beginnen met conditioner, vervolgens uitspoelen en dan pas shampoo gebruiken. Het grote voordeel? Je lokken worden intens gehydrateerd en gevoed, zonder het verzwarende e ect van conditioner waardoor het platter valt. PS Wist je dat je je conditioner trouwens ook kan gebruiken om je nagelriemen te hydrateren? Nagels zijn namelijk net als haren opgebouwd uit keratine en kunnen dezelfde verzorging gebruiken.

Naobay, Vitality & Shine Shampoo, € 13

GEZICHTSMASKER
Voor wellness at home heb je niet veel nodig. Een vrij moment, een lege badkamer en ... een stuk of drie gezichtsmaskers. Dankzij de multimaskingtrend – waarbij je T-zone, voorhoofd en wangen van een ander masker voorziet – geef je je huid precies wat die nodig heeft. Je huid is namelijk nooit overal even droog, vet of gevoelig. Nog beter: een extra intense verzorging met behulp van een vliesmasker. Dat werkt nog krachtiger in.


Naobay, Detox Black Fossil Wood Mask, € 16

DAGCRÈME
Een pot gezichtscrème, wat is daar nu nog spannend aan? Heel wat. Een dag- of nachtcrème is een van de meest multifunctionele items in je badkamerkast. Voeg er enkele druppels jojoba- of rijstolie aan toe voor een DIY-gezichtsmasker, of meng met foundation voor een op maat gemaakte BB-crème. Of waarom niet eens crème aanbrengen ná je make-up? Dep een klein beetje op je jukbeenderen voor een natuurlijke glow. 


Naobay, Origin Prime Recovery Cream, € 36

BODYMILK
De lente staat voor de deur, en dan is bodylotion een must om ruwe kuiten om te toveren in onderbenen die rokjesklaar zijn. Al kan je er nog veel meer mee. Eelt en kloofjes verminderen, bijvoorbeeld. Een zacht en soepel vel kan veel aan. Maar is de huid droog, dan vermindert de elasticiteit, waardoor er sneller kloofjes opduiken. Door na het douchen je voeten in te smeren, hou je de huid gehydrateerd en je voeten alvast summerproof. Een date gepland? Meng je bodylotion dan met een likje vloeibare highlighter of bronzer, en breng dit aan op je sleutelbeen, schouderbladen en de zijkant van je benen voor een prachtige zomerse gloed die heel subtiel de aandacht trekt. Zo zet je altijd je beste beentje voor. De lente staat voor de deur, en dan is bodylotion een must om ruwe kuiten om te toveren in onderbenen die rokjesklaar zijn. Al kan je er nog veel meer mee. en kloofjes verminderen, bijvoorbeeld. zacht en soepel vel kan veel aan. Maar is de huid droog, dan vermindert de elasticiteit, waardoor er sneller kloofjes opduiken. Door na het douchen je voeten in te smeren, hou je de huid gehydrateerd en je voeten alvast summerproof. Een date gepland? Meng je bodylotion dan met een likje vloeibare highlighter of bronzer, en breng dit aan op je sleutelbeen, schouderbladen en de zijkant van je benen voor een prachtige zomerse gloed die heel subtiel de aandacht trekt. Zo zet je altijd je beste beentje voor.


Feel Free, Emollient Body Milk, € 13

Deze maand vind je bij Goed Gevoel een goedgevulde beautybox met alle basics die je hierboven ziet (ter waarde van € 98), voor slechts € 9,90 extra.