Niet egaal gebruind? 5 snelle manieren om van die witte lijnen af te komen

doorNele Annemansop 24/08/2020

Je bent altijd heel nauwgezet in de weer met je zonnecrème. Totdat je voor uren indommelt op het strand en wakker wordt met een gestreept ontwerp op je huid van je uitgesneden badpak. Hier ontdek je vijf manieren hoe je die witte lijntjes snel doet vervagen.

Gebruik een scrub onder de douche

First things first: om die lijntjes zo snel mogelijk te vervagen is het belangrijk dat je lichaam nieuwe huidcellen aanmaakt. En hoe vaker je scrubt, hoe sneller je cellen vernieuwen. Als je echter verbrandt bent wacht je beter een paar dagen met scrubben totdat je huid hersteld is.

Smeer je in met citroensap

Citroensap is een natuurlijke exfoliant en zachter dan een scrub. Meng het met wat honing - zo voorkom je dat het sap brandt op je huid - en breng het brouwsel aan op je witte lijnen. Laat een klein halfuurtje inwerken en spoel het daarna af onder de douche.

Leg er komkommerschijfjes op

Er is een goede reden waarom zoveel mensen komkommerschijfjes op hun ogen leggen: ze hebben van nature een hoog watergehalte, zijn rijk aan vitamine C en voeden de huid intens. Daarom zijn ze ook ideaal om je witte lijnen te vervagen. Leg een paar dunne plakjes waar nodig of pureer ze tot een soort pasta en laat twintig minuten inwerken.

Of gebruik aardappelschijfjes

Leuk weetje: aardappelen bevatten veel water en zijn dus het ideale middeltje om je zonnebrand te genezen. Ben je dus meer rood- dan bruingekleurd van de zon? Snij dan een aardappel in dunne schijfjes, breng ze aan waar nodig en laat ze er vijftien minuten op zitten.

Investeer in een goede zelfbruiner

Als geen van bovenstaande dingen helpen, kan je je witte lijnen ook verdoezelen met een goede zelfbruiner. Bang voor geknoei? Hier ontdek je onze beste tips!